Κάλεσέ μας στο  210 300 89 09
Μενού

Οδοντιατρικά
προγράμματα υγείας

Ασφαλιστικά προϊόντα που περιλαμβάνουν πλήρη οδοντιατρική περίθαλψη.

2 απλά βήματα:

 1. Συγκρίνεις προσφορές ανάμεσα σε προγράμματα ασφάλισης τοπικών και διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών
 2. Αγοράζεις online ή μιλάς με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση από το αν αγόραζες απευθείας από την ασφαλιστική εταιρεία.

Τι είναι το πρόγραμμα οδοντιατρικής φροντίδας;

Η ανεπαρκής οδοντιατρική κάλυψη μπορεί να αποδειχθεί πολύ δαπανηρή καθώς το κόστος για οδοντιατρικές θεραπείες στις περισσότερες χώρες είναι πολύ υψηλό.

Υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση στην οδοντιατρική κάλυψη που προσφέρει μια ασφαλιστική εταιρεία διεθνή από μια τοπική. Στη διεθνή αγορά μπορούμε να βρούμε πολύ μεγάλη ποικιλία καλυπτόμενων θεραπειών με μικρή συμμετοχή ή ακόμα και χωρίς. Όμως η οδοντιατρική κάλυψη λειτουργεί σαν προσάρτημα που επιλέγει ένας πολίτης εάν θέλει στο νοσοκομειακό του πρόγραμμα. Δηλαδή δεν λειτουργεί αυτόνομα. Αυτό συμβαίνει στην τοπική αγορά όπου μπορεί κάποιος να αγοράσει μόνο οδοντιατρικό πρόγραμμα υγείας, έχοντας όμως περιορισμό και σε παροχές και στην ελεύθερη πρόσβαση οδοντιάτρων. Φυσικά το κόστος είναι πολύ διαφορετικό.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν συνήθως δύο επίπεδα οδοντιατρικής κάλυψης:

 • Βασική οδοντιατρική φροντιδα ρουτίνας
 • Πλήρης οδοντιατρική κάλυψης και θεραπεία

Τι προσφέρει η οδοντιατρική κάλυψη;

Η βασική οδοντιατρική κάλυψη ρουτίνας περιλαμβάνει ενδεικτικά, έξοδα που σχετίζονται με:

 • Διαβουλεύσεις & Εξετάσεις
 • Καθαρισμός δοντιών
 • Ακτινογραφίες
 • Τοπική αναισθησία
 • Απλές Συμπληρώσεις
 • Σφραγίσματα
 • Απονευρώσεις
 • Επείγουσα θεραπεία
 • Αποκλειστικός φραγμός

Η πλήρης οδοντιατρική κάλυψη και θεραπεία περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα μείζονα οδοντικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων αλλά χωρίς περιορισμό, των ακόλουθων θεραπειών:

 • Ρύθμιση δοντιών
 • Θεραπεία περιοδοντίτιδας
 • Θεραπεία ουλίτιδας
 • Γέφυρες και επισκευές
 • Προσωρινά στέμματα και πορσελάνες
 • Θεραπεία μεμβράνης
 • Ρύθμιση της ρίζας

Τι δεν καλύπτει;

Τα Οδοντιατρικά προγράμματα συνήθως κινούνται σε ένα καθορισμένο κεφάλαιο το οποίο λειτουργεί ως όριο συγκεκριμένο, αναλόγως με το πρόγραμμα που έχει επιλέξει κάποιος. Έτσι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί δαπάνη πέραν αυτού. Φυσικά και εδώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία και ειδικότερα στην διεθνή αγορά όπου εκεί η κάλυψη για οδοντιατρικές εργασίες και θεραπείες είναι πιο απελευθερωμένη.

Πώς αποζημιώνει;

Έχετε στο νου σας, ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν συνήθως περίοδο αναμονής πριν δεχτούν τυχόν αποζημιώσεις για οδοντιατρικές θεραπείες. Αυτή η περίοδος μπορεί να ποικίλει μεταξύ των μεμονωμένων ασφαλιστικών εταιρειών και είναι σημαντικό να ελέγχονται οι συγκεκριμένες συνθήκες όταν εξετάζεται η οδοντιατρική κάλυψη. Συνήθως οι περίοδοι αναμονής διαρκούν 10-12 μήνες.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τα προγράμματα που περιλαμβάνουν οδοντιατρική κάλυψη και τον τρόπο που αποζημιώνουν ή πάρτε μια δωρεάν προσφορά και εξετάστε τα προγράμματα που περιλαμβάνουν την κάλυψη αυτή μόνοι σας.

Πόσο κοστίζει;

Το κόστος των οδοντιατρικών προγραμμάτων ποικίλει από εταιρεία σε εταιρεία. Στις διεθνείς ασφαλιστικές εταιρείες μπορούμε να βρούμε προγράμματα που ενσωματώνονται με το νοσοκομειακό πρόγραμμα που θα επιλέξει κάποιος και συνήθως δεν πωλούνται ανεξάρτητα από αυτό. Υπάρχουν αρκετές επιλογές διαβαθμίσης που αποφέρουν υψηλότερα κεφάλαια οδοντιατρικών καλύψεων και δυνατότητες επιπλέον παροχών.Στην ελληνική ασφαλιστική αγορά υπάρχουν κάποιες επιλογές οδοντιατρικών προγραμμάτων όμως που περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασιών και συμφωνημένων αμοιβών για οδοντιατρικές εργασίες. Το κόστος στα ελληνικά οδοντιατρικά προγράμματα μπορεί να μην ξεπερνάει τα 10 έως 20 ευρώ το μήνα.

Συχνές ερωτήσεις:

Πώς ακριβώς λειτουργεί ένα οδοντιατρικό πρόγραμμα;

Στα τοπικά προγράμματα η συνεργασία διενεργείται πάντοτε στο συνεργαζόμενο δίκτυο, ενώ στα διεθνή προγράμματα κατά επιλογή του ασφαλισμένου.

Τι είδους οδοντιατρικά προγράμματα είναι διαθέσιμα;

Στην τοπική αγορά οδοντιατρικά προγράμματα διαθέσιμα υφίστανται σε 3 ασφαλιστικές εταιρείες.

Στη μία από αυτές λειτουργεί ως αυτόνομο πρόγραμμα που μπορεί να σταθεί και να αγοραστεί και από μόνο του και στις υπόλοιπες είναι συνυφασμένο με την αγορά νοσοκομειακού προγράμματος σαν μία επιπλέον βοηθητική παροχή.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η λειτουργία αυτών εδράζεται στην πολιτική μειωμένου κόστους και πάντα σε συνεργασία με συγκεκριμένο γνωστοποιημένο δίκτυο οδοντιάτρων.

Τα οδοντιατρικά προγράμματα στη διεθνή ασφάλιση παρέχουν μία πλήρη ελευθερία όσο αφορά το γιατρό της επιλογής σας.
Φυσικά, στην διεθνή αγορά το οδοντιατρικό πρόγραμμα συνοδεύεται πάντα ως προσάρτημα, αφού όμως αγοραστεί πρώτα νοσοκομειακό πρόγραμμα.

Το ύψος των κεφαλαίων που μπορεί να κάνει χρήση ο πολίτης ποικίλει από εταιρεία σε εταιρεία.

Από ποια ηλικία μπορώ να ασφαλίσω το παιδί μου σε ένα οδοντιατρικό πρόγραμμα;

Από την ηλικία των 30 ημερών μπορεί να εξασφαλιστεί ένα παιδί, είτε μεμονωμένα είτε ως συμμετέχον σε οικογενειακό πρόγραμμα.