Κάλεσέ μας στο  210 300 89 09
Μενού

Ασφάλεια Υγείας

Ασφάλιση υγείας στις μεγαλύτερες τοπικές και διεθνείς ασφαλιστικές εταιρείες. Πλήρης κάλυψη, επιλογή ιατρών, νοσοκομείων κ.ά.

2 απλά βήματα:

  1. Συγκρίνεις προσφορές ανάμεσα σε προγράμματα ασφάλισης τοπικών και διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών
  2. Αγοράζεις online ή μιλάς με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση από το αν αγόραζες απευθείας από την ασφαλιστική εταιρεία.

Ποια προγράμματα υγείας ψάχνεις;

Παγκόσμια κάλυψη: ελεύθερη επιλογή ιατρών, κάλυψη τοκετού, απευθείας πληρωμή σε νοσοκομεία, κάλυψη εναλλακτικής ιατρικής, οδοντιατρικές και οφθαλμολογικές θεραπείες.
Βρες πρόγραμμα για σένα

Η σιγουριά που σας προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι ανεκτίμητη, όσο ανεκτίμητη είναι και η υγεία σας!

Με ευγένεια και διακριτικότητα, οι άνθρωποι της Infomax στάθηκαν κοντά στην οικογένειά μας σε ένα σοβαρό ιατρικό ζήτημα.
Τους ευχαριστούμε από καρδιάς!

~Κατερίνα Μ.
Ασφαλισμένη σε οικογενειακό πρόγραμμα υγείας

Η συνεργασία μου με την Ιnfomax ήταν άψογη. Με βοήθησαν να επιλέξω το κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα που μου ταιριάζει. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τις σύγχρονες υπηρεσίες που παρέχει η εταιρία μέσω του website.

~Δημήτρης Σ.
Ασφαλισμένος σε ατομικό πρόγραμμα υγείας

Με την καθοδήγηση και την υπομονή της ομάδας της Infomax και του κ. Αποστολίδη βρήκα πρόγραμμα υγείας αν και ήμουν επιφυλακτική για τις καλύψεις στη δική μου ηλικία.
Συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό σας.

~Ηλιάνα Τ.
Ασφαλισμένη σε πρόγραμμα ασφάλειας άνω των 65

Η υπόσχεση της Infomax

  • Πρώτα ο άνθρωπος

    Οι ανάγκες σας είναι η προτεραιότητά μας.

  • Αντικειμενική ματιά

    Παρουσιάζουμε τα προγράμματα που ταιριάζουν απόλυτα σε εσάς!

  • Εύκολη διαχείριση

    Μέσα από το portal έχετε πλήρη έλεγχο των συμβολαίων σας.

  • Προσωπική εξυπηρέτηση στις αποζημιώσεις

    Διατηρούμε στενή επαφή μαζί σας, σε όλη τη διαδικασία της αποζημίωσης.

MyInfomax Portal

Η νέα πρωτοποριακή online πλατφόρμα διαχείρισης ασφάλειας υγείας & προστασίας!

Infomax Logo Knowledge Tree
Αποστολίδης Δημήτριος Ταυλίκος Γεώργιος Κιτσίδου Ελένη Δαλδογιάννη Θωμαή Κοφινά Κωνσταντίνα Λουκούμη Αικατερίνη

Οι άνθρωποι της Infomax πάντα δίπλα σας

Ταυλίκου Ευαγγελία Βουβούση Δήμητρα Ξανθός Παντελήμων Αποστολίδου Ραφαέλα Ταυλίκου Άννα Γιαννακίδου Ελένη Ξανθός Παντελήμων

Συνεργαζόμενες εταιρείες

IMG International Medical Group IMGlobal William Russel Cigna International Health Insurance April International ASUA All Seasons Underwriting Agencies Morgan Price International ALC Global Health Insurance Allianz Care AXA International

Generali NN Hellas II Interasco Groupama Interlife Intersalonica Caisse Nationale de Prévoyance South Eastern Ατλαντική ένωση Συνεταιριστική Eurolife Minetta Interamerican Εθνική Allianz

Δημοφιλέστερες ερωτήσεις

Γιατί να κάνω ασφάλιση υγείας;

Διότι στη δύσκολη στιγμή η ιδιωτική ασφάλιση υγείας, σου εξασφαλίζει την άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες.
Σε έκτακτα περιστατικά όπου χρειάζεται νοσηλεία και διαγνωστικές εξετάσεις είσαι εκεί που πρέπει όταν πρέπει χωρίς άγχος και αναμονές, και με αξιοπρέπεια διεκδικείς αυτό που σου αξίζει διασφαλίζοντας ότι πιο πολύτιμο διαθέτεις, δηλαδή την υγεία σου.

Κάποιοι από τους λόγους που θα σε πείσουν να συνάψεις σύντομα ένα συμβόλαιο ασφάλισης νοσοκομειακής περίθαλψης και υγείας είναι οι εξής:

  • Έχεις άμεση πρόσβαση στα καλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα.
  • Απολαμβάνεις εξελιγμένη ιατρική φροντίδα.
  • Αγοράζεις με προσιτό κόστος.
  • Μειώνεις το οικονομικό ρίσκο.
  • Έχεις μικρότερη ανησυχία.
  • Παραμένεις πιο υγιής.
  • Κατανικάς το ΕΓΩ σου.
  • Στις μέρες μας η ασφάλεια υγείας είναι απαραίτητη όσο ποτέ.
  • Είναι μια επένδυση για τη προστασία του εαυτού μας και των συνανθρώπων μας.

Διάβασε περισσότερα…

Ποιοι ασφαλιστικοί ορισμοί χρησιμοποιούνται πολύ συχνά και τι σημαίνουν με απλά λόγια;

Κάποιοι βασικοί ορισμοί που είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τη σημασία τους θα σας βοηθήσουν να έχετε καλύτερη εξοικείωση με το ατομικό ή οικογενειακό πρόγραμμα υγείας που σκέφτεστε να αναζητήσετε. Τέτοιοι ορισμοί αναφέρονται παρακάτω:

  • Ασφαλιστήριο συμβόλαιο: Η συμφωνία που συνάπτεται με την ασφαλιστική εταιρεία με βάση τους όρους της οποίας παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη, σε εσάς και στα υπόλοιπα μέλη εφόσον πρόκειται για οικογενειακό πρόγραμμα υγείας. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο πρέπει να έχει την υπογραφή των εκπροσώπων της ασφαλιστικής εταιρείας και περιλαμβάνει τον πίνακα παροχών και το έντυπο όρων ασφάλισης του προγράμματος υγείας που έχετε επιλέξει.
  • Ασφάλιστρα: Το χρηματικό ποσό που έχετε την υποχρέωση να καταβάλετε για να ισχύει το συμβόλαιο υγείας σας. Μπορείτε να το πληρώνετε με το μήνα, τρίμηνο, εξάμηνο, έτος και μέσω ταχυπληρωμής, τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας. Τα ασφάλιστρα που πληρώνετε έχουν επιβάρυνση φόρων ανάλογα με τη χώρα στην οποία ζείτε.
  • Ασφάλισμα ή ασφαλιστική αποζημίωση: Το χρηματικό ποσό που καταβάλει για εσάς η ασφαλιστική εταιρεία σύμφωνα με τους όρους του ασφαλιστηρίου υγείας που έχετε επιλέξει.
  • Ατύχημα: Η κάθε σωματική βλάβη που σας προκύπτει ως ασφαλισμένο και προέρχεται από αιτία εξωτερική, τυχαία, βίαιη, αιφνίδια, ανεξάρτητη από την πρόθεσή σας και συνέβη αποδεδειγμένα ενώ ήταν σε ισχύ το ασφαλιστήριο υγείας σας.
  • Ασθένεια: Κάθε βλάβη της υγείας σας που δεν οφείλεται σε ατύχημα αλλά σε παθολογικά αίτια τα οποία δεν υπήρχαν ή αγνοούσατε την ύπαρξή τους κατά την έναρξη ισχύος του προγράμματος ασφάλισης υγείας που είχατε επιλέξει.
  • Οροι συμβολαίου: Είναι οι όροι που περιγράφουν τι καλύπτει και με ποιο τρόπο το νοσοκομειακό πρόγραμμα υγείας ή η ασφάλιση υγείας γενικότερα που έχετε αγοράσει. Σημαντική παράγραφο αποτελούν οι εξαιρέσεις του συμβολαίου όπου δηλώνεται τί δεν καλύπτεται στο νοσοκομειακό σας πρόγραμμα.
  • Εξαρτώμενα μέλη: Θεωρούνται ο/η σύζυγος σας και τα άγαμα παιδιά σας που μπορεί να περιλαμβάνονται σε ένα οικογενειακό πρόγραμμα υγείας. Οικογενειακό συμβόλαιο συνάπτει μία ασφαλιστική εταιρεία σε άτομα που έχουν προβεί σε θρησκευτικό γάμο, πολιτικό γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης.
  • Ασφαλιστικός φορέας: Είναι ο φορέας κύριας ή ιδιωτικής ασφάλισης ή οποιοσδήποτε άλλος δημόσιος ή ιδιωτικός ασφαλιστικός φορέας.
  • Συνασφάλιση: Είναι το ποσοστό σύμφωνα με το οποίο συμμετέχετε στα έξοδα που θα καλύψει η ασφαλιστική εταιρεία στο δικό σας πρόγραμμα υγείας. Για παράδειγμα διαγνωστική εξέταση αξονικής τομογραφίας κόστους 150€ και με 20% συμμετοχή, στο πρόγραμμα υγείας που έχετε επιλέξει, σημαίνει ότι θα πληρώσετε 30€ και η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει τα υπόλοιπα 120€.
  • Απαλλαγή - Συμμετοχή ασφαλισμένων: Είναι το ποσό που πρέπει να πληρώσετε πριν ενεργοποιηθεί η κάλυψή σας στο συμβόλαιο και αρχίσει να πληρώνει η ασφαλιστική εταιρεία εφόσον δεν έχετε αγοράσει ασφάλιση υγείας χωρίς τη δική σας συμμετοχή. Η απαλλαγή μπορεί να είναι ανά περιστατικό, ανά πάθηση ή ετήσια και μπορεί να είναι ποσοστιαία π.χ. 10% ή ποσοτική π.χ. 1000€ επί του κόστους θεραπείας. Όσο μεγαλύτερη απαλλαγή διαλέξετε στο συμβόλαιό σας τόσο χαμηλότερα θα είναι τα ασφάλιστρα της ατομικής ή οικογενειακής ασφάλισης υγείας.
  • Lifetime όριο: Είναι το ανώτερο όριο που θα πληρώσει η ασφαλιστική εταιρεία καθ' όλη τη διάρκεια ισχύος του νοσοκομειακού προγράμματος υγείας που έχετε επιλέξει. Συναντάται συνήθως στις διεθνείς εταιρείες.
  • Τόπος διαμονής: Είναι η χώρα που διαμένετε μόνιμα για περισσότερο από έξι συνεχόμενους μήνες. Οι Ελληνικές εταιρείες δεν καλύπτουν συνήθως ασφαλισμένο που θα μεταβεί στο εξωτερικό σε μόνιμη βάση σε αντίθεση με τις διεθνείς εταιρείες που τα προγράμματα υγείας είναι σχεδιασμένα να επιδέχονται τέτοιου είδους αλλαγές.
  • Νοσοκομείο: Είναι το κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα που λειτουργεί νόμιμα και διαθέτει πλήρη νοσοκομειακό εξοπλισμό, μόνιμο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό για την περίθαλψη και θεραπεία ασθενών και τραυματιών κατά τη διάρκεια όλου του 24ωρου. Δεν θεωρούνται νοσοκομεία τα κέντρα αποκατάστασης ή επανένταξης για αλκοολικούς και τοξικομανείς, τα αναπαυτήρια, τα αναρρωτήρια, τα φυσιοθεραπευτήρια, οι οίκοι ευγηρίας, οι νευρολογικές και ψυχιατρικές κλινικές ή χώρος στον οποίο ασκείται μη αναγνωρισμένη και αποδεκτή επιστημονική ιατρική π.χ. γιόγκα, βελονισμός κ.α.
  • Συμβεβλημένο νοσηλευτικό ίδρυμα: Είναι το κάθε νοσοκομείο με το οποίο η ασφαλιστική εταιρεία έχει συμφωνήσει να εξοφλεί απευθείας τα έξοδα της θεραπείας σας, εφόσον το έχετε επιλέξει για τη νοσηλεία σας. Αναλόγως με την ατομική ή οικογενειακή ασφάλιση υγείας που έχετε επιλέξει υπάρχουν ασφαλιστικές που μέσα από τα προγράμματά τους σου δίνουν μία ή περισσότερες επιλογές νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Στις International εταιρείες συνήθως υπάρχει πλήρης ελευθερία επιλογής νοσηλευτικού ιδρύματος.
  • Νοσηλεία: Είναι η εισαγωγή σας για τουλάχιστον μία διανυκτέρευση για λόγους θεραπείας η οποία είναι ιατρικώς απαραίτητη να παρέχεται σε νοσοκομείο.
  • Επείγον περιστατικό: Είναι η ξαφνική διαταραχή της υγείας σας που συνοδεύεται από οξεία σοβαρά συμπτώματα, από ατύχημα ή ασθένεια και απαιτεί άμεση μετάβαση σε νοσοκομείο για παροχή ιατρικής βοήθειας ή άμεσης νοσηλείας.
  • Γραμμή υγείας: Είναι το συντονιστικό τηλεφωνικό κέντρο που λειτουργεί 24 ώρες και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους στελεχωμένο από εξειδικευμένο ιατρικό και διοικητικό προσωπικό και σας παρέχει συμβουλές και καθοδήγηση κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού υγείας, ενημέρωση αναφορικά με τις παροχές του νοσοκομειακού προγράμματος που έχετε επιλέξει και πληροφορίες σχετικά με τα συμβεβλημένα νοσηλευτήρια.
  • Αναγνωρισμένα έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης: Είναι τα ιατρικώς αναγκαία έξοδα που πραγματοποιούνται εντός νοσοκομείου και σχετίζονται άμεσα με την αιτία της νοσηλείας σας καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο έξοδο για την θεραπεία πριν και μετά τη νοσηλεία σας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα έξοδα να μην υπερβαίνουν τα ανώτατα όρια ευθύνης της ασφαλιστικής εταιρείας στο συμβόλαιο υγείας που έχετε αγοράσει.
Διάβασε περισσότερα…
Έχω οικογένεια, έχω κάποια έκπτωση για τα παιδιά μου;

Γενικά σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες, σε περίπτωση ασφάλισης της οικογένειάς σου (σύζυγο και παιδιά έως ακόμα και 25 ετών εφόσον σπουδάζουν), κερδίζεις μεγάλες εκπτώσεις.

Οι εκπτώσεις ποικίλλουν από ασφαλιστική σε ασφαλιστική. Φυσικά υπάρχουν και προγράμματα υγείας με τα οποία οι εταιρείες καλύπτουν δωρεάν τα παιδιά μιας οικογένειας υπό την προϋπόθεση ότι θα ασφαλιστούν οι γονείς.

Είναι δύσκολο να επιλέξω πρόγραμμα ασφάλισης υγείας;

Η επιλογή προγράμματος ασφάλισης υγείας δεν είναι κάτι τόσο απλό.

Ένα συμβόλαιο ασφάλισης υγείας διέπεται από όρους, εξαιρέσεις και αναμονές που ποικίλουν ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία ενώ ταυτόχρονα κάθε εταιρεία διαφοροποιείται στο κομμάτι όρων, εξαιρέσεων και αναμονών κάτι που κάνει την επιλογή μας ακόμη πιο δύσκολη.

Ο ρόλος των ασφαλιστικών συμβούλων υγείας της Infomax είναι διττός.

Αφενός προσπαθούμε να σας βοηθήσουμε να δείτε με μια πιο ορθολογιστική ματιά και χωρίς πίεση την αναγκαιότητα της ιδιωτικής ασφάλισης και αφετέρου να φωτίσουμε όλα τα σκοτεινά σημεία και τα ψιλά γράμματα για τα οποία δεν γίνεται και πολύς λόγος και φέρνουν τους πολίτες σε κατάσταση έλλειψης εμπιστοσύνης ή σε απόγνωση τους ανθρώπους που είχαν αγοράσει αντίστοιχα νοσοκομειακά προγράμματα υγείας και αντιμετωπίζουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ασφάλεια υγείας: Πώς θα κάνω την καλύτερη επιλογή προγράμματος υγείας

Ορισμένες φορές εμφανίζονται εμπόδια που μπερδεύουν και συγχύζουν τους ανθρώπους κατά την επιλογή ενός προγράμματος υγείας. Κάποια από τα κριτήρια τα οποία θα σας βοηθήσουν να σκεφτείτε πρακτικά και να διαλέξετε πιο εύκολα το κατάλληλο νοσοκομειακό πρόγραμμα υγείας για εσάς και την οικογένειά σας αναφέρουμε παρακάτω:

  • Αποφασίστε αν θέλετε ασφάλιση υγείας για εσάς ή και την οικογένειά σας.
  • Θέστε προτεραιότητες στις καλύψεις που επιθυμείτε όπου θα πηγάζουν από τον τρόπο ζωής ή την κατάστασή σας.
  • Υπολογίστε το ποσό που θα διαθέσετε σύμφωνα με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα σας.
  • Επιλέξτε σωστή ασφαλιστική εταιρεία.
  • Αν πάσχετε από χρόνια πάθηση, τότε η περίπτωσή σας θα έχει εξειδικευμένη προσέγγιση από εξειδικευμένο ασφαλιστικό σύμβουλο υγείας της εταιρείας μας, όπου ξέρει να χειρίζεται άριστα ειδικά προγράμματα υγείας της Ελληνικής όσο και της Διεθνούς ασφαλιστικής αγοράς.
  • Επιλέξτε το επίπεδο κάλυψης που επιθυμείτε. Οι ασφαλιστικές εταιρείες συνήθως δίνουν τη δυνατότητα για τρία επίπεδα κάλυψης παροχών σε ένα πρόγραμμα υγείας. Αυτά είναι η απλή κάλυψη, η μεσαία κάλυψη και τέλος ή πλήρη κάλυψη. Όταν επιθυμούμε επιπλέον καλύψεις όπως επίδομα σοβαρών ασθενειών, κάλυψη ολικής ανικανότητας, ταξιδιωτική βοήθεια κ.α. τότε μπορούμε να επιλέξουμε συνδυαστικές λύσεις με την εταιρεία της επιλογής μας ή με περισσότερες από μία ασφαλιστικές εταιρείες.
  • Επιλέξτε την απαλλαγή και το ποσό συμμετοχής. Η απαλλαγή είναι το ποσό εκείνο που θα πρέπει να πληρώσετε σε μία θεραπεία πριν ενεργοποιηθεί η κάλυψή σας από την ασφαλιστική εταιρεία.
Διάβασε περισσότερα…
Γιατί να κάνω ιδιωτική ασφάλιση αν έχω δημόσια ασφάλιση υγείας;

Αν θέλεις να έχεις πρόσβαση σε όποιο νοσηλευτικό ίδρυμα θέλεις, την στιγμή που χρειάζεται.

Αν θέλεις να απευθύνεσαι σε όποιον εξειδικευμένο γιατρό επιθυμείς και να επιλέγεις εσύ τη μεθοδολογία ή τη θεραπεία που θα ακολουθηθεί, αφού εξετάσεις όλες τις παραμέτρους για την ίαση σου, τότε ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι μονόδρομος.

Ωστόσο μπορείς να συνδυάσεις τη δημόσια ασφάλιση που ήδη έχεις με το ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας της επιλογής σου, για να μειώσεις αποτελεσματικά τα ασφάλιστρα σου.