Η Infomax συμμετέχει στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»!

Η Infomax Running Team πάει Μαραθώνιο!

Η Infomax Insurance Brokers στα πλαίσια των δράσεων της θα συμμετέχει στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Η ομάδα δρόμου της Infomax, «Infomax Running Team» (η οποία απαρτίζεται από στελέχη και πελάτες της εταιρείας), στις 14 Απριλίου 2019 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, θα συμμετάσχει με μια ομάδα 20 ατόμων από τους οποίους 2 δρομείς (Δημήτριος Αποστολίδης και Γιάννης Φωτιάδης) θα αγωνιστούν στο μεγάλο αγώνα, τον Μαραθώνιο 42 χιλιομέτρων. Τα υπόλοιπα στελέχη θα αγωνιστούν στα 5.000 και 10.000 μέτρα του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος.

Η εταιρεία μας πιστή στις οργανωτικές δομές που έχουν πάντα ως αξονα τον άνθρωπο και την υγεία του συμμετέχει σε δρομικά γεγονότα και παράλληλες δράσεις δίνοντας το μήνυμα του “Ευ Αγωνίζεσθαι”.


Ποια είναι η διαδρομή;

Για τον Μαραθώνιο δρόμο η έναρξη είναι στις 08:00 στη Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας. Συγκεκριμένα η εκκίνηση του αγώνα δίδεται από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο αγώνας τερματίζει στη Παραλία Θεσσαλονίκης, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η διαδρομή του Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» είναι χαμηλού  βαθμού δυσκολίας. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μικρές υψομετρικές διακυμάνσεις. Άλλα χαρακτηριστικά είναι: η διαρκής ανατολική κατεύθυνσή της, οι μεγάλες ευθείες του δρόμου και οι περιορισμένες κατοικημένες περιοχές που κινείται, μέχρι και το 30ο χιλιόμετρο. Η διαδρομή είναι ιδανική για τη δημιουργία ρεκόρ και μεγάλων επιδόσεων.

Για τον Αγώνα Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μέτρων η έναρξη είναι στις 08:45 στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, 28ης Οκτωβρίου 157. Συνοπτικά, η διαδρομή είναι η ακόλουθη: Οι δρομείς από την 28η Οκτωβρίου με κατεύθυνση προς την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάνουν αριστερή αναστροφή και συνεχίζουν επί της 28ης Οκτωβρίου στο αντίθετο ρεύμα. Στρίβουν δεξιά στην οδό Δενδροποτάμου με κατεύθυνση προς την οδό Καραολή Δημητρίου, κατόπιν αριστερή αναστροφή στη Δενδροποτάμου στο αντίθετο ρεύμα. Οι δρομείς διασχίζουν κάθετα την οδό Ελ. Βενιζέλου και στο ύψος της οδού Θωμά Χατζίκου εισέρχονται σε μικρότερο δρόμο, την οδό Αγαμέμνωνος. Στο τέλος αυτού του δρόμου, στρίβουν αριστερά στην οδό Μοναστηρίου, εισερχόμενοι στη διαδρομή του Μαραθωνίου (περίπου στο 37ο χλμ.) όπου και τερματίζουν στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου), κοινό σημείο τερματισμού όλων των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος της διοργάνωσης.

Για τον Αγώνα Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μέτρων η έναρξη είναι στις 12:30 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου). Συνοπτικά η διαδρομή είναι η ακόλουθη: Οι δρομείς ακολουθούν τις οδούς: Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου και τελικά τερματίζουν επί της Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Για τους μαθητές δημοτικών σχολείων ο Αγώνας Δρόμου 1.000 μέτρων έχει ώρα έναρξης στις 08:45 επί της παραλιακής οδού (Λεωφ. Νίκης) από την πλατεία Αριστοτέλους όπου και ακολουθώντας την παραλιακή οδό (Λεωφ. Νίκης), οι μαθητές τερματίζουν επί της Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Περισσότερες πληροφορίες για τον Μαραθώνιο και τους υπόλοιπους αγώνες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης και συγκεκριμένα στην προκήρυξη του αγώνα.

Καλή επιτυχία και καλό τερματισμό σε όλους!