Οικογενειακή ασφάλιση υγείας και προστασίας

Για τους περισσοτέρους από μας μια κορυφή που αποτελεί στόχο της ζωής μας να κατακτήσουμε παράλληλα με τον επιτυχημένο επαγγελματικό βίο, είναι η δημιουργία μιας όμορφης από όλες τις απόψεις οικογένεια.

Η οικογενειακή ασφάλεια υγείας λοιπόν είναι το προϊόν που είναι φτιαγμένο για να μας βοηθάει να ανταποκρινόμαστε με επιτυχία στις μικρές ή στις μεγάλες δυσάρεστες εκπλήξεις της ζωής. Είναι περίπου γνωστό, ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δημιουργούν και εξελίσσουν οικογενειακά προγράμματα υγείας για μεγάλο αριθμό οικογενειών, όπου έναντι καθορισμένου κόστους παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής των εξόδων που χρειάζονται για την ίαση μας.

Αυτό όμως που δεν είναι τόσο ευδιάκριτο στα οικογενειακά προγράμματα υγείας, είναι η πολύπλευρη και καταλυτική βοήθεια που προσφέρει σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η απάντηση είναι απλή και κυοφορείται από τρεις λέξεις: «άγνοια παροχών συμβολαίου».

Αλλά ας μπούμε στην ουσία για να απαντήσουμε στο ερώτημα του πώς η οικογενειακή ασφάλεια υγείας βοηθάει όλη την οικογένεια και όχι μόνο το μέλος της οικογένειας που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας:

Α) Το οικογενειακό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας υπόσχεται στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ότι δεν θα λείψει τίποτα από την καθημερινότητα εξόδων του σπιτιού, αφού τα χρήματα για να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα υγείας θα δοθούν από το οικογενειακό νοσοκομειακό πρόγραμμα υγείας της ασφαλιστικής εταιρείας,

Β) Το οικογενειακό πρόγραμμα ασφάλειας υγείας υπόσχεται ότι για το πάσχον μέλος της οικογένειας, θα βρεθεί η καλύτερη λύση μεθοδολογίας και εξειδικευμένου γιατρού για να αποκατασταθεί το πρόβλημα,

Γ) Η οικογενειακή ασφάλιση υγείας υπόσχεται ότι τα νοσηλευόμενα ανήλικα παιδιά θα κοιμούνται δίπλα στην ανάσα της μητέρας τους στο νοσηλευτικό ίδρυμα αξιοπρεπώς,

Δ) Η οικογενειακή ασφάλεια υγείας υπόσχεται ότι ο μπαμπάς και η μαμά θα μπορούν να πηγαίνουν στην εργασία τους όσο διαρκεί η νοσηλεία του ενός ή του άλλου γιατί θα υπάρχει, τις ώρες που πρέπει να απουσιάζουν, επαγγελματίας νοσηλεύτρια για την φροντίδα του ασθενούς μέλους.

Ε) Η οικογενειακή ασφάλιση υγείας προτρέπει όλους να απολαμβάνουν τη διενέργεια ενός ετήσιου δωρεάν πλήρους έλεγχου υγείας ώστε να διασφαλίζεται η πρόληψη και να προλαμβάνονται δυσάρεστα ιατρικά ζητήματα.


Η οικογενειακή ασφάλιση υγείας υπόσχεται ότι για πολύ σοβαρά περιστατικά υγείας που ενδεχομένως να συμβούν σε κάποιο μέλος της οικογένειας, ο μπαμπάς και η μαμά δεν θα χρειαστεί να εμφανιστούν στα τηλεοπτικά κανάλια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να κάνουν έρανο στους συγγενείς και φίλους για να μαζέψουν τα πολλά χρήματα που απαιτούνται ώστε να διεξαχθεί η δέουσα αποτελεσματική θεραπεία στο εξωτερικό .


Η οικογενειακή ασφάλιση υγείας εγγυάται ότι ο συντονισμός των διαδικασιών θα γίνεται από επαγγελματίες που είναι στο χώρο υποστήριξης υγείας.

Από τον εξειδικευμένο ασφαλιστικό σύμβουλο υγείας, το συντονιστικό κέντρο της ασφαλιστικής έως την διαδικασία για το συντονισμό μιας νοσηλείας στο εξωτερικό.

Όλοι ταγμένοι στις υπηρεσίες της οικογένειας, ώστε να διασφαλιστεί η ηρεμία και η πρέπουσα σειρά ενεργειών σε δύσκολες στιγμές.



Ασφάλεια Υγείας: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα οικογενειακών προγραμμάτων


Το ξεκάθαρο πλεονέκτημα της οικογενειακής ασφάλισης υγείας είναι το οικονομικό κομμάτι διότι οι πιο πολλές ασφαλιστικές εταιρείες δίνουν από μικρές ως γενναιόδωρες εκπτώσεις όταν επιλεγεί αυτό.

Επίσης, επειδή υπάρχει ένα συμβόλαιο υγείας το δικαίωμα συμβολαίου χρεώνεται μία φορά.

Ασφαλώς, είναι πιο εύκολη η διαχείριση του, υπό την έννοια ότι επειδή υπάρχουν κοινές καλύψεις για όλα τα μέλη της οικογένειας (όπως κοινό τηλεφωνικό κέντρο) είναι πιο εύκολο να εμπεδωθεί η λειτουργία του από από τα μέλη της οικογένειας και άρα η χρήση του.

Υπάρχουν σε αρκετά οικογενειακά προγράμματα υγείας οι καλύψεις του δωρεάν προληπτικού check-up όπου εκεί, όπως καταλαβαίνει εύκολα κάποιος, ότι η διενέργεια συντονίζεται για όλους.

Το μειονέκτημα είναι ότι πολλές φορές λόγω π.χ. ιατρικού ιστορικού, διαθέσιμου ποσού ή άλλων παραμέτρων, δεσμεύονται όλα τα μέλη της οικογένειας από ένα πρόγραμμα υγείας στο οποίο δεν υπάρχει μεγάλη ευελιξία στις παροχές και στα ωφελήματα.

Εδώ πολύ ουσιαστική είναι η σχολαστική και εξατομικευμένη ανάλυση οικογενειακών αναγκών υγείας.



Επεκτάσεις απαραίτητες στο οικογενειακό πρόγραμμα υγείας


Όταν καλούμαστε να σκεφτούμε ποια είναι τα αναπάντεχα συμβάντα που επηρεάζουν τη ζωή μιας οικογένειας το μυαλό όλων μας πηγαίνει στην απώλεια ζωής στην μόνιμη ολική ανικανότητα και στην ίαση από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τα δύο λοιπόν απαραίτητα καλύμματα που πρέπει να διαθέτει σίγουρα ένα οικογενειακό ασφαλιστήριο υγείας, είναι ένα ικανοποιητικό ποσό απώλειας ζωής και μόνιμης ολικής ανικανότητας. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι σε περίπτωση που συμβεί το απρόσμενο και αναπάντεχο γεγονός, δηλαδή να χάσει τη ζωή του από οποιαδήποτε αιτία ο πατέρας ή η μητέρα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να διαθέτουν ένα ποσό που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν με λιγότερα οικονομικά προβλήματα στη ζωή τους.

Επίσης, σε περίπτωση που καταστεί ο προστάτης της οικογένειας ανίκανος για οποιοδήποτε εργασία, να υπάρχει ένα σημαντικό οικονομικό βοήθημα το οποίο θα επιτρέψει τόσο σε αυτόν όσο και στην οικογένειά του να αντεπεξέλθουν στην αλλαγή συνθηκών που πιθανόν να προκύψουν.

Πιστεύουμε ότι η ασφάλιση ζωής που πρέπει να υπάρχει συμπληρωματικά και ενισχυτικά σε ένα οικογενειακό πρόγραμμα υγείας, προσφέρει και θωρακίζει μία οικογένεια στα πιο άγρια συμβάντα που δυστυχώς ανατρέπουν τη ζωή μιας οικογένειας. Σίγουρα υπάρχουν και πολλές άλλες καλύψεις ώστε να ενισχύσουν την προστασία μιας οικογένειας, αλλά τα παραπάνω είναι τα πιο βασικά ζητήματα που πρέπει να κατοχυρωθούν.


[Διαβάστε επίσης: "Παιδική Ασφάλεια Υγείας: Περιττό Έξοδο ή Ανάγκη Ουσίας;"]


Συμβουλή


Αν δεν μπορούμε να ενισχύσουμε την προστασία της οικογένειάς μας με ένα ικανοποιητικό κεφάλαιο, δεν είναι άσχημη λύση να σκεφτούμε ότι αρκεί ακόμα και ένα μικρό ποσό ασφάλισης ζωής να μας βοηθήσει. Η προστασία της απώλειας ζωής και μόνιμης ή ολικής ανικανότητας από ατύχημα π.χ. για 100.000 ευρώ κοστίζει μόλις 100 ευρώ το χρόνο. Αξίζει να ρισκάρουμε;