Συχνές ερωτήσεις

Γενικά

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι εξίσου σημαντική με την ασφάλεια που έχετε για το σπίτι σας ή για το αυτοκίνητό σας.

Εκτός από την δυνατότητα που παρέχει για αποζημίωση, σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού σας ή σε περίπτωση που διακοπεί εξαιτείας κάποιου καλυπτόμενου συμβάντος, σας προσφέρει κυρίως κάλυψη για έκτακτα ιατρικά περιστατικά που αφορούν την υγεία σας και των συνταξιδιωτών σας (εφόσον ασφαλιστούν).

Τι προσφέρει;

Προσφέρει κυρίως κάλυψη για έκτακτα ιατρικά περιστατικά όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό και για προσωπική ευθύνη.

Επιπλέον η ταξιδιωτική ασφάλιση σας αποζημιώνει, σύμφωνα με τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις εξαιρέσεις των όρων του συμβολαίου, σε περίπτωση:

 • που πρέπει να ακυρώσετε ή να περικόψετε το ταξίδι σας λόγω απρόβλεπτων προβλημάτων υγείας που επηρεάζουν το ταξίδι σας,
 • επείγουσας ιατρικής περίθαλψης στο εξωτερικό, εάν σας συμβεί κάποιος απροσδόκητος τραυματισμός ή ασθένεια ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό,
 • καθυστέρησης στο ταξίδι σας,
 • απώλειας ή ζημίας στο εξωτερικό,
 • προσωπικής ευθύνης (συμπεριλαμβανομένων νομικών εξόδων και δαπανών) έναντι οποιουδήποτε ποσού το οποίο ο ασφαλισμένος καθίσταται νομικά υπεύθυνος να καταβάλει ως αποζημίωση για κάθε αξίωση ή σειρά αξιώσεων που θα προκύψουν από οποιοδήποτε γεγονός ή πηγή αρχικής αιτίας τυχαίου συμβάντος.

Η ταξιδιωτική ασφάλεια καλύπτει εσάς και κάθε άλλο πρόσωπο που κατονομάζεται στην βεβαίωση ασφάλισης και το οποίο ταξιδεύει μαζί σας.

Τα κύρια τμήματα του ασφαλιστηρίου και τα επίπεδα παροχών παρατίθενται αναλυτικότερα στα έγγραφα πληροφοριών για ασφαλιστικά προϊόντα (IPID's) που θα βρείτε στην αναλυτική περιγραφή προϊόντων που διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας μας, ενώ τα πλήρη στοιχεία περιλαμβάνονται στο παράρτημα του ασφαλιστηρίου και στους όρους του συμβολαίου.

Ο σημαντικότερος παράγοντας λόγω του οποίου οι τιμές των πολιτικών ταξιδιωτικής ασφάλισης διαφέρουν είναι ο τύπος & το πλάνο του συμβολαίου. Έπειτα σημαντική είναι η διάρκεια του ταξιδιού, ο προορισμός σας και ο αριθμός των ατόμων που θα ταξιδέψουν.

Υπολογίστε online το κόστος της ταξιδιωτικής ασφάλισής σας, πατήστε εδώ.
 1. Επιλέξτε τον τύπο του συμβολαίου (μεμονωμένο ταξίδι, ετήσια ασφάλιση ή παρατεταμένης διαμονής)
 2. Εισάγετε τη χώρα αναχώρησης, τον προορισμό σας, τις ημερομηνίες αναχώρησης και επιστροφής του ταξιδιού σας και τις ηλικίες των ατόμων που θα ταξιδέψουν χωρισμένα με κόμματα
 3. Και θα λάβετε την προσφορά σας
Ταξιδιωτική ασφάλεια Online

Μέσα από τον ιστότοπο μας μπορείτε να προμηθευτείτε την ταξιδιωτική σας ασφάλεια online. Πληρώνετε κάνοντας χρήση της πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης σας κάρτας.

Φυσικά, εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέ email στο travel@infomax.gr ή στο contact@infomax.gr ή να μας καλέσετε στο (+30) 2311 11 8000 και θα εκδώσουμε εμείς το συμβόλαιό σας.

Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών "Alpha e-Commerce" της Alpha Bank και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.2 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer - SSL). Κατά την πληρωμή μεταφέρεστε στο ασφαλές περιβάλλον πληρωμών της τράπεζας. Εμείς δεν βλέπουμε, δεν καταγράφουμε και δεν αποθηκεύουμε τα στοιχεία της κάρτας σε οποιαδήποτε μορφή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους και την ασφάλεια των πληρωμών, παρακαλούμε διαβάστε το πλήρες άρθρο σχετικά με τις Πληρωμές.

Καλύψεις

Σε περίπτωση που αποφασίσετε ότι οι καλύψεις του συμβολαίου δεν καλύπτουν τις ανάγκες σας και επιθυμείτε να το ακυρώσετε, πρέπει άμεσα μέσα σε 14 ημέρες από την ημερομηνία έναρξης της βεβαίωσης ασφάλισης σας, να μας ενημερώσετε, ώστε να λάβετε επιστροφή χρημάτων.

Θυμηθείτε!

Αν έχετε ολοκληρώσει, ή έχετε ήδη ξεκινήσει το ταξίδι σας, αν έχετε υποβάλλει ή έχετε την πρόθεση να υποβάλετε αίτημα για αποζημίωση, δεν έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε το συμβόλαιό σας.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας.

Γενικότερα, στην αρχή της ασφάλισης;

 • Οι ασφαλισμένοι πρέπει να είναι ηλικίας έως 99 ετών κατά τη στιγμή της σύναψης ασφαλιστηρίου συμβολαίου μεμονωμένου ταξιδιού.
 • Οι ασφαλισμένοι πρέπει να είναι ηλικίας έως 74 ετών κατά τη στιγμή της σύναψης ασφαλιστήριου συμβολαίου για την ασφάλιση ετήσιων πολλαπλών ταξιδιών.
 • Τα εξαρτώμενα παιδιά πρέπει να είναι ηλικίας κάτω των 17 ετών (ή κάτω των 21 ετών, εάν σπουδάζουν) και πρέπει να ταξιδεύουν με ενήλικα.
Σαφώς και χρειάζεστε ιδιωτική ταξιδιωτική ασφάλεια.

Η EHIC (Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας) σας δίνει πρόσβαση σε κρατική περίθαλψη σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρόλα αυτά, δεν καλύπτει το κόστος ιδιωτικής υγειονομικής περίθαλψης, σχετικά ιατρικά έξοδα όπως διάσωση σε βουνό, επαναπατρισμό ή άλλους σημαντικούς κινδύνους όπως ακυρώσεις ή κλοπή / απώλεια περιουσιακών στοιχείων.

Συμβόλαιο

Αφού αγοράσετε online την ταξιδιωτική σας ασφάλεια μέσω του ιστοτόπου μας, μέσα σε λίγα λεπτά μετά τη πληρωμή, θα λάβετε επιβεβαίωση καθώς και το συμβόλαιό σας μέσω email, για να το αποθηκεύσετε ή να το εκτυπώσετε.

Το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας είναι διαθέσιμο να απαντήσει σε τυχόν απορίες Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 - 20:30 και Σάββατο 09:00 - 13:30. Μπορείτε να μας καλέσετε στο: (+30) 2311 11 8000 να μας στείλετε email στο: travel@infomax.gr ή στο contact@infomax.gr.

Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν έχουμε την δυνατότητα να σας συμβουλέψουμε εάν το προϊόν είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας.

24/7 Εξυπηρέτηση HealthWatch

Για θέματα που έχουν να κάνουν με τη χρήση του συμβολαίου σας, πληροφορίες ή επείγουσα ιατρική βοήθεια, μπορείτε να καλέσετε στην 24ωρη επείγουσα γραμμή βοήθειας της HealthWatch:

Η ταξιδιωτική μας ασφάλεια δεν καλύπτει αιτήματα για αποζημίωση που σχετίζονται με προϋπάρχουσες παθήσεις. Άρα εάν εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος ο οποίος αναφέρεται στο συμβόλαιο έχει κάποια προϋπάρχουσα πάθηση την στιγμή της αγοράς της ασφάλειας ή της κράτησης του ταξιδιού σας (όποια είναι μεταγενέστερη), δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε καμία απαίτηση.

Απαιτήσεις

24/7 Εξυπηρέτηση HealthWatch

Για έκτακτα ιατρικά ζητήματα ή επείγουσα ιατρική βοήθεια στο εξωτερικό, μπορείτε να καλέσετε στην 24ωρη επείγουσα γραμμή βοήθειας της HealthWatch:

Στα έγγραφα που αποστέλλονται στο email σας μετά την αγορά, περιλαμβάνεται και αναλυτικός πίνακας καλύψεων στα ελληνικά και στα αγγλικά. Μέσα εκεί έχουμε συνοψίσει και όλα τα σχετικά στοιχεία επικοινωνίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σιγουρευτείτε ότι θα έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Επιπλέον μπορείτε να βρείτε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας στην σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας.

Σύνδεση

Αποσύνδεση