Κάλεσέ μας στο  210 300 89 09
Μενού

Προγράμματα
ασφάλισης θανάτου

Ασφαλιστικά προϊόντα για εξασφάλιση προστασίας της οικογένειας σε περίπτωση ξαφνικού θανάτου.

2 απλά βήματα:

  1. Συγκρίνεις προσφορές ανάμεσα σε προγράμματα ασφάλισης τοπικών και διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών
  2. Αγοράζεις online ή μιλάς με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση από το αν αγόραζες απευθείας από την ασφαλιστική εταιρεία.

Η ασφάλιση ζωής πρέπει να αποτελεί πολύτιμο μέρος της στρατηγικής οικονομικού προγραμματισμού όλων μας. Είναι μια πράξη αγάπης και ευθύνης! Η ασφάλιση θανάτου μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο όταν συμβεί το αδιανόητο, και απρόβλεπτο στην ήρεμη ζωή σας. Όταν πεθάνετε από οποιαδήποτε αιτία είναι σημαντικό να έχετε ένα σχέδιο για να συμβάλλει οικονομικά άμεσα στην απρόσκοπτη συνέχιση καθημερινότητας της οικογένειας σας.

Τούτη η ευθύνη γιγαντώνεται ειδικά αν είστε το κύριο στήριγμα της οικογένειάς σας. Αν σας αντιπροσωπεύουν ερωτήματα ουσίας όπως να γνωρίζετε σχετικά με το πώς θα μπορούσατε να πληρώσετε τα φροντιστήρια των παιδιών σας, να συνεχίζεται ενήμερο το ενυπόθηκο δάνειό σας ή να χρηματοδοτήσετε άλλα έξοδα που πρέπει να συνεχιστούν μετά τον θάνατό σας ή του αγαπημένου σας προσώπου, τότε η ασφάλιση θανάτου αποτελεί την μόνη και ουσιαστική λύση.

Τι καλύπτει;

Η ασφάλιση απώλειας ζωής είναι μια σύμβαση μεταξύ του προσώπου σας και μιας ασφαλιστικής εταιρείας. Σε αυτή συμφωνείτε ότι η ασφαλιστική εταιρεία θα παρέχει μια συγκεκριμένη πληρωμή στα επιλεγμένα πρόσωπα που εσείς ο ίδιος ή η ίδια αναφέρετε στο συμβόλαιό σας. Η πληρωμή αυτή γίνεται όταν εσείς, ο ασφαλισμένος, χάσετε τη ζωή σας από οποιαδήποτε αιτία.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ασφάλισης θανάτου που είναι διαθέσιμοι στους καταναλωτές, αλλά μερικά από τα πιο δημοφιλή συμβόλαια περιλαμβάνουν:

  • Πρόσκαιρη ασφάλιση θανάτου - Τύπος ασφάλισης ζωής που έχει σχεδιαστεί για να διαρκέσει συγκεκριμένο αριθμό ετών και στη συνέχεια λήγει. Συνήθως για 10, 20 ή 30 έτη.
  • Ισόβια ασφάλιση θανάτου - όπου ονομάζεται έτσι διότι δεν έχει καθοριζομένη διάρκεια λήξης, αλλά οποτεδήποτε απωλέσει τη ζωή του ο πολίτης λαμβάνει η οικογένεια του το κεφάλαιο.
  • Μικτή ασφάλιση θανάτου με ισόβιο χαρακτήρα - Τύπος ασφάλισης ζωής που παράλληλα με την προστασία της οικογένειας από θάνατο συσσωρεύει χρηματική αξία και παραμένει μαζί σας για όλη σας τη ζωή, εφόσον καταβάλλονται τα ασφάλιστρα και μπορεί να εξαγοραστεί το ποσό οποτεδήποτε επιθυμείτε.
  • Ασφάλεια απώλειας Ζωής από Ατύχημα - Ο τύπος αυτός μπορεί να επιλεχθεί για οικονομικότερο ασφάλιστρο και αποζημιώνει την οικογένεια ή το άτομο που έχει επιλεγεί εάν συμβεί η απώλεια ζωής του ασφαλισμένου μόνο από ατύχημα.
  • Ασφάλιση εξόδων ταφής και θανάτου - Ο τύπος ασφάλισης ζωής που καταβάλλει ένα μικρό επίδομα θανάτου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή των εξόδων ταφής και άλλων εξόδων.

Τι δεν καλύπτει;

Η ασφάλιση για απώλεια ζωής αποτελεί την πιο απλή σε διαδικαστικά ζητήματα αποζημίωσης.
Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις και στο προϊόν αυτό που έχουν να κάνουν με τις εξαιρέσεις που δεν αποζημιώνονται σε κάποιες αιτίες θανάτου.

Πώς αποζημιώνει;

Συνήθως η αποζημίωση της ασφάλισης θανάτου έχει τη μορφή εφάπαξ. Απαιτούνται μία σειρά από δικαιολογητικά ώστε να αιτιολογηθεί και να πιστοποιηθεί ο θάνατος του ασφαλισμένου και έπειτα δίδεται η αποζημίωση στον ή στους δικαιούχους.

Πόσο κοστίζει;

Το κόστος της ασφάλισης θανάτου ποικίλει ανάλογα με το είδος ασφάλισης, την ηλικία προς ασφάλιση ατόμου που επιθυμεί να εξασφαλίσει η ζωή του και ασφαλώς και από το ύψος του κεφαλαίου που θα επιλεγεί.

Θα πρέπει να προμετρηθεί σε αυτή την απόφασή μας οι ανάγκες της οικογένειάς μας, οι υποχρεώσεις καθώς και ο αριθμός των μελών που επιθυμούμε να εξασφαλίσουμε.

Συχνές ερωτήσεις:

Η ασφάλεια ζωής είναι το ίδιο με την ασφάλεια υγείας;

Η ασφάλεια υγείας και η ασφάλεια ζωής δεν είναι ίδιο προϊόν.

Ουσιαστικά, η ασφάλιση ζωής γίνεται για να προστατεύσει την οικογένεια και τα εξαρτώμενα μέλη από οικονομικές απώλειες, σε περίπτωση πρόωρου θανάτου σας.

Πραγματοποιείται πληρωμή μόνο μετά το θάνατο του ασφαλισμένου, όπου δίδεται το συμφωνημένο ποσό στους δικαιούχους.

Η ασφάλεια υγείας, από την άλλη, αφορά την προστασία του ασφαλισμένου σε θέματα υγείας, έκτακτες ασθένειες ή ατυχήματα, καλύπτοντας τα έξοδα νοσηλείας.
Η ασφάλεια υγείας είναι απαραίτητο να ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Μπορώ να τροποποιήσω το συμβόλαιο για την ασφάλεια ζωής;

Με την πάροδο του χρόνου, οι οικονομικές ανάγκες των μελών της οικογένειάς σας μπορεί να αλλάξουν.

Συνεπώς, φρόνιμο είναι να εξετάζετε περιοδικά την πολιτική της ασφάλειας ζωής σας.

Μπορείτε να αυξήσετε το κεφάλαιο κάλυψής σας ή να προσθέσετε και άλλες καλύψεις προστασίας (π.χ. επίδομα σοβαρών ασθενειών).