Κάλεσέ μας στο  210 300 89 09
Μενού

Ασφάλεια
προστασίας δανείου

Ασφαλιστικά προϊόντα για κάλυψη δανειοληπτών με χαμηλό κόστος.

2 απλά βήματα:

  1. Συγκρίνεις προσφορές ανάμεσα σε προγράμματα ασφάλισης τοπικών και διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών
  2. Αγοράζεις online ή μιλάς με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση από το αν αγόραζες απευθείας από την ασφαλιστική εταιρεία.

Ασφάλιση δανειολήπτη στεγαστικού δανείου

Η ασφάλιση προστασίας στεγαστικού δανείου είναι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο θανάτου από γεγονός ατυχήματος ή καταλυτικής ασθένειας που μπορεί να βοηθήσει τους αγαπημένους σας να πληρώσουν το στεγαστικό δάνειο και να παραμείνουν στο σπίτι σας μετά τον θάνατό σας.

Θυμάστε πώς αισθανθήκατε μετά την αγορά του σπιτιού σας; Το άγχος είχε τελειώσει και μπορούσατε να απολαύσετε την ανταμοιβή του να είστε ιδιοκτήτης σπιτιού. Δουλέψατε σκληρά για να βάλετε το όνομά σας στο ενυπόθηκο στεγαστικό δάνειο - θα μπορούσατε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν δεν ήσασταν πλέον σε θέση να το πληρώσετε;

Τι καλύπτει;

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δύο βασικούς λόγους για να συνάψουν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο δανειοληπτών:
Η βασική δημιουργία του υφίσταται να βοηθήσει ώστε να αποπληρωθεί το στεγαστικό σας δάνειο, καθώς και τυχόν άλλες έκτακτες οικονομικές εκκρεμότητες, από τους οικείους σας. Εφόσον υπάρχουν μικρά παιδιά στην οικογένεια, θα βοηθήσει επίσης στο κόστος της αντικατάστασης της φροντίδας των παιδιών που είναι τεράστια, μέχρι την ενηλικίωση και την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Τι δεν καλύπτει;

Το πρόγραμμα διασφάλισης δανειοληπτών είναι προσαρμοσμένο ώστε να εξυπηρετήσει μια βασική υποχρέωση ενός πολίτη ή μιας επιχείρησης όσον αφορά τη χρηματοδότηση-αγορά ενός ακινήτου, π.χ. σπιτιού ή εργασιακού χώρου.
Άρα ο ρόλος αυτού του προϊόντος είναι μόνο αυτός.

Πόσο κοστίζει ένα πρόγραμμα προστασίας στεγαστικού δανείου;

Ανάλογα με το ύψος της δανειακής υποχρέωσης, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο προστασίας δανειοληπτών συμβαδίζει με την εμπορική αξία του ακινήτου.

Επομένως, το κόστος διαφοροποιείται με βάση την ηλικία του ασφαλισμένου και την επιλογή του ποσού κάλυψης.

Μπορεί κάποιος να επιλέξει και ένα επιπλέον ποσό αντιλαμβανόμενος ότι η εξασφάλισή του ως δανειολήπτη και ο ρόλος του ως προστάτης της οικογένειάς του δεν σταματά μόνο με την αποπληρωμή του δανείου.
Θα πρέπει απαραίτητα να επεξεργαστεί τα δεδομένα σας ένας εξειδικευμένος μεσίτης ασφαλίσεων της Infomax ώστε να προταθούν λύσεις ουσίας εναρμονισμένες με τις ανάγκες σας.

Συχνές ερωτήσεις:

Θα αυξάνεται το ασφάλιστρο προστασίας δανείου καθώς μεγαλώνω;

Υπάρχουν πολλές επιλογές στην ασφάλιση δανείου: Σταθερό ασφάλιστρο για όλα τα έτη, χαμηλό ασφάλιστρο κατά την εκκίνηση της ασφάλειας δανείου, αλλά αυξανόμενο χρόνο με το χρόνο.

Ποιες επιλογές μπορώ να έχω για να ασφαλίσω το στεγαστικό ή επαγγελματικό μου δάνειο;

Μία επιλογή η οποία επιλέγεται πολύ συχνά ακούει στο όνομα ασφάλιση δανείου μειωμένου κεφαλαίου.
Σε αυτή την περίπτωση, όσο μειώνεται το χρέος μας, τόσο μειώνεται και η συνδεδεμένη με αυτό ασφάλιση του δανείου μας.

Μία ακόμη επιλογή μπορεί να είναι το σταθερό κεφάλαιο ασφάλισης, καθ’ όλη τη διάρκεια του στεγαστικού ή επαγγελματικού δανείου μας, όπου δεν εξασφαλίζουμε μόνο το χρέος μας, αλλά και την δυνατότητα να μείνουν κάποια χρήματα στην οικογένειά ή σε εμάς τους ίδιους -αν πρόκειται για μόνιμη ολική ανικανότητα- ώστε να καλύψουμε τις αυξημένες υποχρεώσεις, οι οποίες υπάρχουν σε τέτοια δύσκολα περιστατικά.

Τι θα συμβεί με την ασφάλεια δανείου όταν εξοφλήσω το δάνειό μου;

Όταν η ασφάλιση ζωής και μόνιμης ολικής ανικανότητας είναι συνδεδεμένη με την υποχρέωση του στεγαστικού ή επαγγελματικού μας δανείου και μόνο, λήγει όταν έρθει σε πέρας η αποπληρωμή της δανειακής υποχρέωσής μας.

Αυτές οι ασφαλίσεις δεν έχουν ανταποδοτικό όφελος, παρά μόνο προστασία, που σημαίνει ότι αν γίνει το γεγονός (όπου σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε για ασφάλιση θανάτου ή ασφάλιση μόνιμης ολικής ανικανότητας) τότε αν ο δικαιούχος είναι η τράπεζα, η ασφαλιστική αποπληρώνει το δάνειο ολοσχερώς.
Εάν όμως είναι δικαιούχος το πρόσωπο, τότε τα χρήματα πηγαίνουν σε αυτό.