Κάλεσέ μας στο  210 300 89 09
Μενού

Προγράμματα για
προστασία εισοδήματος

Ασφαλιστικά προϊόντα για προστασία εισοδήματος από ασθένεια ή ατύχημα.

2 απλά βήματα:

 1. Συγκρίνεις προσφορές ανάμεσα σε προγράμματα ασφάλισης τοπικών και διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών
 2. Αγοράζεις online ή μιλάς με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση από το αν αγόραζες απευθείας από την ασφαλιστική εταιρεία.

Ασφάλεια ζωής: Πράξη αγάπης και ευθύνης

Η ικανότητα παραγωγής εισοδήματος αποτελεί το σπουδαιότερο κεφάλαιο που πρέπει να εξασφαλίσει ένας άνθρωπος.

Τα Προγράμματα Προστασίας από Ασθένεια & Ατύχημα έχουν κύριο στόχο την εξασφάλιση του απαραίτητου εισοδήματος για τη διατήρηση της ατομικής ή οικογενειακής μας ισορροπίας.

Η προστασία εισοδήματος σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τις αποταμιεύσεις σας ή να βασιστείτε σε κρατικές παροχές και δανεικά από συγγενείς και φίλους, εάν δεν μπορείτε να εργαστείτε λόγω ασθένειας ή ατυχήματος. Θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν έχετε λύση σε ένα σοβαρό τροχαίο ή σε μια χρόνια ασθένεια που θα σας καταστήσει ανίκανο να εργαστείτε δηλαδή πρόσκαιρα ανίκανο ή αν δεν πάνε τα πράγματα καθόλου καλά μόνιμα ολικά ανίκανο.

Εάν η απάντηση είναι ναι στα παραπάνω, τότε μάλλον θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο της Προστασίας Εισοδήματος σας. Ένα συμβόλαιο προστασίας εισοδήματος θα σας παρέχει μια τακτική παροχή και θα σας δώσει χρόνο να σταθείτε με αξιοπρέπεια στα πόδια σας μετά από ατύχημα ή ασθένεια

Τι καλύπτουν τα προγράμματα ασφάλισης ζωής;

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι προστασίας εισοδήματος: η μακροπρόθεσμη και η βραχυπρόθεσμη.

 1. Μόνιμη ολική ανικανότητα

  Γνωστή και ως μόνιμη ασφάλιση υγείας, η μακροπρόθεσμη προστασία εισοδήματος η οποία έχει σχεδιαστεί για να αντικαθιστά το μηνιαίο εισόδημά σας μέχρι την ηλικία συνταξιοδότησης σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εργαστείτε λόγω ασθένειας ή σοβαρού ατυχηματικού τραυματισμού.

 2. Πρόσκαιρη ανικανότητα

  Γνωστή και ως Προστασία Εισοδήματος από Ατύχημα, Ασθένεια), η βραχυπρόθεσμη αντικαθιστά το εισόδημά σας για διάστημα έως και 24 μηνών σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εργαστείτε λόγω ατυχήματος, ασθένειας ή αναγκαστικής ανεργίας. Η Προστασία από Ατύχημα, Ασθένεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των γενικών δαπανών του τρόπου ζωής σας ή μπορεί να συνδεθεί με ένα συγκεκριμένο χρέος που έχετε αναλάβει.

 3. Κάλυψη επαγγελματικής ανικανότητας (ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας).
 4. Κάλυψη σπουδών παιδιών.

Τι δεν καλύπτει;

Συνήθως ένα συμβόλαιο προστασίας από ατυχήματα, ασθένεια εξαιρεί τα ακόλουθα:

 • Συμβάντα που λάβουν χώρα σε Πόλεμο ή πολεμικές επιχειρήσεις οποιασδήποτε φύσης ή στρατιωτικά γυμνάσια και ασκήσεις
 • Τα Σώματα Ασφαλείας, στην περίπτωση που το ατύχημα επέλθει κατά το χρόνο εκτέλεσης των καθηκόντων τους.
 • Επιδράσεις σε μόνιμες καταστάσεις, ατομικής ή πυρηνικής ενέργειας ή ακτινοβολίας ή πυρηνικού ατυχήματος ή χρήσης βιοχημικών όπλων.

Και εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις εξαιρέσεις υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις ανά ασφαλιστική εταιρεία.

Πώς αποζημιώνει;

Σε περίπτωση πρόσκαιρης ανικανότητας που δεν μπορείτε να εργαστείτε λόγω ατυχήματος, παρατεταμένης ασθένειας η ασφάλιση προστασίας εισοδήματος ατυχήματος ή ασθένειας θα σας καταβάλλει ένα μηνιαίο ποσό για μια προκαθορισμένη περίοδο.
Αυτή η μηνιαία παροχή είναι συνήθως έως και 100% του εισοδήματός σας και αρχίζει από την 1η μέρα έως και την 60η σύμφωνα με ότι επιλέξατε.

Η ενίσχυση αυτή του εισοδήματος σας εξαιτίας ατυχήματος ή ασθένειας συνήθως ισχύει έως και για 24 μήνες.

Η μόνιμη ολική ανικανότητα από την άλλη αν δεν είστε σε θέση να επιστρέψετε στην εργασία σας μετά από αυτό το διάστημα, τότε η εξαιρετική κάλυψη της μόνιμης ολικής ή διαρκής ανικανότητας θα σας αποφέρει ένα σημαντικό εφάπαξ κεφάλαιο ή σε τμηματικές δόσεις, που είχε επιλεγεί όταν δημιουργήθηκε η απαραίτητη ανάλυση αναγκών από τον μεσίτη ασφαλίσεων.

Πόσο κοστίζει ένα πρόγραμμα ασφάλειας ζωής;

Το κόστος ασφάλισης της προστασίας Εισοδήματος μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με τον τύπο του συμβολαίου που επιλέγετε. Τα ασφάλιστρα υπολογίζονται με βάση το ποσό της κάλυψης που χρειάζεστε, τη διάρκεια της κάλυψης που χρειάζεστε, την ηλικία σας, την ιδιότητα του καπνιστή, και μερικές φορές ακόμη και την τρέχουσα κατάσταση της υγείας σας και το επάγγελμά σας. Οι επιλογές μας είναι πολλές και σε αυτά μπορεί να προσθέσει κάποιος τη διαφορετική τιμολογιακή πολιτική από εταιρεία σε εταιρεία.