Κάλεσέ μας στο  210 300 89 09
Μενού

Ασφάλεια Υγείας:
ατομικά προγράμματα

Ασφαλιστικά προϊόντα για κάθε ανάγκη με πλήρη κάλυψη και ελεύθερη επιλογή ιατρών, νοσοκομειακών κ.α.

2 απλά βήματα:

 1. Συγκρίνεις προσφορές ανάμεσα σε προγράμματα ασφάλισης τοπικών και διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών
 2. Αγοράζεις online ή μιλάς με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση από το αν αγόραζες απευθείας από την ασφαλιστική εταιρεία.

Τι είναι η ατομική ασφάλεια υγείας;

Ένα ατομικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας εγγυάται ότι θα έχετε πρόσβαση στις καλύτερες διαθέσιμες ιατρικές υπηρεσίες χωρίς να ανησυχείτε για το κόστος.
Τα ατομικά προγράμματα ασφάλισης υγείας παρέχουν την απόλυτη κάλυψη σε κάθε ενήλικο.
Επιπλέον, καλό είναι να γνωρίζετε ότι υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς ιατρικού ιστορικού (σε περίπτωση που διαθέτετε ήδη κάποιο συμβόλαιο ασφάλισης υγείας) χωρίς αναμονές και εξετάσεις με απλές διαδικασίες.

Επιλέξτε το καλύτερο ανάμεσα σε εκατοντάδες προγράμματα από κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες της Ελλάδα αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Οι εξαιρετικά εκπαιδευμένοι σύμβουλοί μας θα σας βοηθήσουν να βρείτε το ασφαλιστικό πρόγραμμα που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες σας και να κατανοήσετε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Τι καλύπτουν τα ατομικά προγράμματα υγείας;

Παρακάτω αναγράφονται μερικές από τις καλύψεις που παρέχουν τα ατομικά προγράμματα υγείας για ενήλικες.

 • Ελεύθερη επιλογή νοσοκομείου και απευθείας πληρωμή στην Ελλάδα.
 • Ελεύθερη επιλογή νοσοκομείου και απευθείας πληρωμή στο εξωτερικό.
 • Νοσηλείες σε θέσεις έως Α.
 • Επισκέψεις σε ιατρούς της επιλογής σας.
 • Φάρμακα
 • Κάλυψη εναλλακτικών θεραπειών όπως ομοιοπαθητική κ.α.
 • Κάλυψη ασθενοφόρων και αερομεταφοράς.
 • Διαγνωστικές εξετάσεις
 • Check up
 • 24ωρη εξυπηρέτηση με ιατρικό συντονιστικό κέντρο.
 • Προϋπάρχουσες παθήσεις με αναμονές ή χωρίς αναμονές.

Τι δεν καλύπτουν;

Πιο κάτω είναι μερικές από τις συνηθισμένες εξαιρέσεις.
Γενικά υπάρχει περίπτωση να βρούμε προϊόντα που να καλύπτουν κάποιες απ' αυτές τις εξαιρέσεις, αλλά συνήθως τα περισσότερα προγράμματα εξαιρούν τα ακόλουθα:

 • Προβλήματα παχυσαρκίας.
 • Προϋπάρχουσες παθήσεις εφόσον έχουν εξαιρεθεί.
 • Διαθλαστικές ανωμαλίες (π.χ. μυωπία).

Πώς αποζημιώνει ένα συμβόλαιο ατομικής ασφάλειας υγείας;

Αναλόγως σε ποια εταιρεία είναι ένας πολίτης ασφαλισμένος, εγχώρια ή διεθνή, υπάρχει και αντίστοιχος τρόπος αποζημίωσης.

Οι εταιρείες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς λειτουργούν συνήθως με συμβεβλημένα νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα και γιατρούς, όπου αναλόγως με το συμβόλαιο σας δεν πληρώνετε τίποτε ή συμμετέχετε με κάποιο ποσό.

Η νοσηλεία στο εξωτερικό, σε μερικά προγράμματα δεν καλύπτεται καθόλου ή καλύπτεται σε συμβεβλημένα συγκεκριμένων χωρών.

Οι διεθνείς εταιρείες δίνουν πλήρη ελευθερία όσον αφορά το νοσοκομείο που θα επιλέξετε να εισαχθείτε και τα αποπληρώνουν απευθείας.

Στις περιπτώσεις διαγνωστικών εξετάσεων και ιατρικών επισκέψεων πρέπει να πληρώσετε και αφού στείλετε ηλεκτρονικά τα έγγραφα αποζημίωσης κατατίθενται τα χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Σε μερικές περιπτώσεις και στα έξω νοσοκομειακά μερικών Διεθνών εταιριών λειτουργεί η απευθείας πληρωμή.

Πόσο κοστίζει;

Εάν και εσείς πιστεύετε ότι είμαστε σε θέση να σας βοηθήσουμε και το επιθυμείτε, μπορείτε να κανονίσετε μια συνάντηση προκειμένου να σας εξηγήσουμε με αντικειμενικότητα και γνώση τα θετικά και τα αρνητικά σημεία του κάθε προγράμματος. Με αυτό τον τρόπο να είστε σίγουροι ότι θα επιλέξετε όχι μόνο το οικονομικότερο αλλά και το καταλληλότερο πρόγραμμα για εσάς.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας και να συνομιλήσετε με έναν από τους άριστα εκπαιδευμένους ασφαλιστικούς συμβούλους υγείας της εταιρείας μας.

Επιπλέον, μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγηση σας στα προγράμματα ασφάλισης υγείας χρησιμοποιώντας το εργαλείο online σύγκρισης!

Συχνές ερωτήσεις:

Είμαι νέος/α και υγιής. Είναι απαραίτητο να κάνω ασφάλεια υγείας;

Για ένα άτομο νέο και υγιή, η ασφάλεια υγείας εξακολουθεί να είναι απαραίτητη.
Ακόμη και αν έχετε χρόνια να επισκεφτείτε κάποιον γιατρό, θα χρειαστείτε σίγουρα κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος ή άλλων απρόσμενων συμβάντων έκτακτης ανάγκης, διότι η υγεία είναι κάτι που δεν είναι προβλέψιμο.

Φροντίζοντας για την κάλυψη σας μπορείτε να αποφύγετε μεγάλα θεραπευτικά έξοδα τραυματισμού ή σοβαρής ασθένειας.
Στη ζωή κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα εμφανιστεί μία τέτοια έκτακτη ανάγκη.
Είναι προτιμότερο να είστε καλυμμένοι επιλέγοντας ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας από νεαρή ηλικία, όπου και τα ασφάλιστρά σας θα είναι χαμηλά.

Είναι απαραίτητος ο έλεγχος υγείας πριν την αγορά συμβολαίου;

Δεν χρειάζεται να γίνει κάποιος προασφαλιστικός έλεγχος πριν τη σύναψη συμβολαίου ασφάλισης υγείας ως την ηλικία των 50 ετών. Μερικές τοπικές ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν καθορισμένες ιατρικές εξετάσεις για ηλικίες άνω των 50 - 55 ετών.

Η αγορά συμβολαίου υγείας από διεθνείς ασφαλιστικές εταιρείες δεν προϋποθέτει σε καμία ηλικία απόδειξη του "καλώς έχειν υγείας" με διαδικασία προασφαλιστικού ελέγχου. Στην ανανέωση συμβολαίου δεν είναι απαραίτητος κανένας ιατρικός έλεγχος.

Μπορώ να νοσηλευτώ σε μη συμβεβλημένο νοσοκομείο; Τι δικαιολογητικά χρειάζομαι;

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία έχει, συνήθως, ένα δίκτυο συμβεβλημένων νοσοκομείων.
Φυσικά, υπάρχουν και προγράμματα διεθνών εταιρειών όπου υπάρχει πλήρης ελευθερία πρόσβασης.
Η δική σας νοσηλεία μπορεί να γίνει σε ένα από αυτά.

Σε περίπτωση που υπάρχει δυνατότητα νοσηλείας σε μη συμβεβλημένο, απλώς αλλάζει η διαδικασία της αποζημίωσης.
Η αποζημίωση πραγματοποιείται αφού προσκομίσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά εξόδων.

Καταλυτικό ρόλο στη διαδικασία τέτοιου είδους αποζημιώσεων παίζει ο εξειδικευμένος μεσίτης υγείας, που με τους κατάλληλους χειρισμούς, θα σας απαλλάξει από κουραστικές και χρονοβόρες διαδικασίες.

Η ομοιοπαθητική καλύπτεται από τα προγράμματα ασφάλισης;

Η ομοιοπαθητική θεραπεία δεν καλύπτεται από τα περισσότερα τοπικά ασφαλιστικά προγράμματα υγείας.
Ωστόσο, όλες οι διεθνείς ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε παρέχουν κάλυψη για την ομοιοπαθητική, αλλά και άλλες εναλλακτικές θεραπείες, τόσο σε επίπεδο επισκέψεων όσο και σε επίπεδο θεραπείας.

Εάν χρειαστεί η εισαγωγή μου σε νοσοκομείο ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω;

Όταν η εισαγωγή αφορά προγραμματισμένη νοσηλεία, που σημαίνει ότι υπάρχει ένα ιατρικό θέμα το οποίο είναι εν γνώση μας και πρέπει να το διαχειριστούμε, τότε η διαδικασία που ακολουθείται - στην ασφάλιση υγείας - είναι:

 • δήλωση του ιατρικού περιστατικού στο μεσίτη ασφαλίσεων που μας εκπροσωπεί ή στην εταιρεία μας απευθείας,
 • συμπλήρωση ερωτηματολογίου προέγκρισης νοσηλείας δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινήσεις και επισυνάπτοντας τα σχετικά έγγραφα που θα ζητηθούν, ώστε να διεξαχθεί ο απαραίτητος έλεγχος για το πράσινο φως στην επερχόμενη αποζημίωση,
 • κατά την εισαγωγή μας στο νοσοκομείο γίνεται διασταύρωση των στοιχείων με την γραμματεία του νοσηλευτικού ιδρύματος και έλεγχος από τον ελεγκτή γιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας εντός του νοσοκομείου.

Σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού που συνεπάγεται άμεσης νοσηλείας δίνουμε τα στοιχεία της ασφαλιστικής εταιρείας μας στη γραμματεία και τον αριθμό ΑΜΚΑ του δημόσιου φορέα μας, όταν υπάρχει.

Όταν επείγει το περιστατικό υγεία, δεν υπάρχει χρόνος για προγενέστερα διαδικαστικά και συνεννοήσεις.
Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι από τον μεσίτη ασφαλίσεων που μας εκπροσωπεί για τα πιθανά διαδικαστικά που θα ακολουθήσουν και εννοείται να έχουμε άμεση επαφή μαζί του για την διεκπεραίωση και τις συνεννοήσεις (που πάντα υπάρχουν σε αυτές τις περιπτώσεις), καθώς αυτό αποτελεί το Α και το Ω των υπηρεσιών που χρειαζόμαστε.

Πώς κλείνω ραντεβού για μια ειδική ιατρική εξέταση;

Όταν το συμβόλαιό μας περιέχει την δυνατότητα διεξαγωγής ειδικών ιατρικών εξετάσεων, π.χ. κολονοσκόπηση, γαστροσκόπηση κ.ά., τότε πρέπει απαραίτητα να συμπληρώσουμε το ειδικό έντυπο για τέτοιου είδους περιπτώσεις, το οποίο θα συνοδεύεται και από ιατρική γνωμάτευση για την αναγκαιότητα της εξέτασης.

Αυτό θα το εξετάσει η ασφαλιστική μας και θα μας δώσει την έγκριση για να διεξαχθεί η εξέταση, συνήθως στα ειδικά συνεργαζόμενα κέντρα. Στα διεθνή ασφαλιστικά προγράμματα η διεξαγωγή τέτοιου είδους εξετάσεων μπορεί να διεξαχθεί με τον γιατρό και το ιατρικό κέντρο της επιλογής μας.

Σημείωση: σε μερικά εκ των νοσοκομειακών προγραμμάτων εμπεριέχονται αυτές οι ειδικές ιατρικές εξετάσεις με προληπτική δυνατότητα.
Αυτό σημαίνει ότι με ένα σχετικό χρονοδιάγραμμα που συνήθως τοποθετείται στα δύο χρόνια μπορούμε προληπτικά να εντάξουμε στο check up με αυτόν τον τρόπο και αυτές τις εξετάσεις. Και εδώ, πάλι ισχύουν τα ειδικά συνεργαζόμενα.

Πώς κλείνω ραντεβού για μια διαγνωστική εξέταση;

Καλούμε τον τηλεφωνικό αριθμό που διαθέτει το συμβόλαιό μας για να κλείσουμε το ραντεβού. Μας ζητείται ο αριθμός συμβολαίου και το όνομά μας για ταυτοποίηση.
Εάν γνωρίζουμε τα συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα δηλώνουμε την προτίμησή μας και εκδηλώνουμε το ενδιαφέρον ημέρας και ωρών που μας εξυπηρετεί.

Διασταυρώνεται από το τηλεφωνικό κέντρο η διαθεσιμότητα και λαμβάνουμε ειδοποίηση τηλεφωνική ή και με sms για την επιβεβαίωση του ραντεβού μας.
Όταν προσέλθουμε στο διαγνωστικό κέντρο για την προγραμματισμένη εξέτασή μας, δηλώνουμε τα στοιχεία μας και δίνουμε στη γραμματεία το παραπεμπτικό του δημόσιου φορέα μας, εάν υπάρχει.

Σε περίπτωση που διαθέτουμε διεθνή πρόγραμμα υγείας τότε η επιλογή για το ποιο διαγνωστικό κέντρο θα επιλέξουμε και ο χειρισμός είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση.

Πότε μπορώ να ενεργοποιήσω επιπλέον παροχές στο νοσοκομειακό πρόγραμμά μου;

Η πρόσθεση επιπλέον παροχών στο συμβόλαιό μας π.χ. εξωνοσοκομειακές παροχές, νοσοκομειακό επίδομα, επίδομα σοβαρών ασθενειών κ.ά. μπορεί να γίνει οποτεδήποτε.

Εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές φορές μπορούμε να ενισχύσουμε με ασφαλιστικές -τέτοιου είδους- παροχές, επιλέγοντας και μία δεύτερη ασφαλιστική εταιρεία, είτε γιατί μας ικανοποιεί το δίκτυό της και οι παροχές είτε το κόστος.

Σημαντικό: από κάθε ασφαλιστική εταιρεία μπορούμε να επιλέγουμε αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εμάς

Τι ακριβώς είναι η “Συμμετοχή” στη σύναψη συμβολαίου;

Η συμμετοχή του ασφαλισμένου ή η απαλλαγή της ασφαλιστικής εταιρείας είναι το ένα και το αυτό.

Εν προκειμένου, συμμετοχή σημαίνει ότι το πρώτο χρηματικό ποσό που δεν πληρώνει η ασφαλιστική εταιρεία σε μία νοσοκομειακή αποζημίωση αποτελεί την ιδία συμμετοχή του ασφαλισμένου. Υπάρχουν διάφορες συμμετοχές σε ένα νοσοκομειακό ασφαλιστήριο συμβόλαιο που κυμαίνονται από 500€ έως 15.000€ ανάλογα με την εταιρεία και το πρόγραμμα.