Κάλεσέ μας στο  210 300 89 09
Μενού

Ασφάλεια υγείας
για άδεια παραμονής

Πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης αλλοδαπών για νοσοκομειακή κάλυψη, ιατροφαρμακευτικά έξοδα, μόνιμη μερική ή ολική ανικανότητα και απώλεια ζωής από 69€ το χρόνο.

2 απλά βήματα:

  1. Συγκρίνεις προσφορές ανάμεσα σε προγράμματα ασφάλισης τοπικών και διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών
  2. Αγοράζεις online ή μιλάς με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση από το αν αγόραζες απευθείας από την ασφαλιστική εταιρεία.

Όπως ορίζει το ισχύον καθεστώς στην Ελλάδα, με τις διατάξεις του Ν. 4251/2014 και την Υπ. Απόφαση 53821/2014 (ΦΕΚ 2962/04-11-2014/Β), κάθε πολίτης τρίτων χωρών που εισέρχεται ή διαμένει νόμιμα στη χώρα καλείται να διαθέτει πλήρη ασφάλεια υγείας (και με ιδιωτικό φορέα ασφάλισης), ώστε να του χορηγηθεί ή να ανανεωθεί η άδεια διαμονής του.

Η βεβαίωση ασφάλισης ή το ασφαλιστήριο που προσκομίζεται στην αρμόδια αρχή θα πρέπει να καλύπτει απαραίτητα τον ασφαλισμένο για έξοδα νοσηλείας, ιατροφαρμακευτικά έξοδα από ασθένεια ή ατύχημα, μόνιμη ολική και μόνιμη μερική ανικανότητα, καθώς και απώλεια ζωής.

Τα μίνιμουμ κεφάλαια σε αυτή την καθορισμένη με κρατικό πλαίσιο ασφάλεια υγείας είναι αυτά, όπως περιγράφονται κάτωθι.

Όμως, μπορεί κάποιος να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια υγείας του εάν θέλει και απαιτεί κάτι παραπάνω.

Συνεπώς, αν υπάρχουν αναβαθμισμένα κεφάλαια ή έξτρα παροχές, στην ασφάλιση υγείας, θα γίνουν αποδεχτά από τον κρατικό εκπρόσωπο ο οποίος είναι επιφορτισμένος με το έργο της ταυτοποίησης και της έγκρισης για την άδεια παραμονής στη χώρα μας.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα ασφάλισης αλλοδαπών:

  • Ευρεία Νοσοκομειακή Κάλυψη, με συμμετοχή του ασφαλισμένου 20% κατ’ ανώτερο όριο και καλυπτόμενες παροχές ύψους τουλάχιστον 10.000€ ετησίως.
  • Ιατροφαρμακευτικά Έξοδα από ασθένεια ή ατύχημα με συμμετοχή του ασφαλισμένου 20% κατ’ ανώτερο όριο και καλυπτόμενες παροχές ύψους τουλάχιστον 1.500€ ετησίως.
  • Μόνιμη Ολική Ανικανότητα από ατύχημα, με συμμετοχή του ασφαλισμένου 20% κατ’ ανώτερο όριο και καλυπτόμενες παροχές ύψους τουλάχιστον 15.000€ ετησίως.
  • Μόνιμη Μερική Ανικανότητα από ατύχημα, με συμμετοχή του ασφαλισμένου 20% κατ’ ανώτερο όριο και καλυπτόμενες παροχές ύψους τουλάχιστον 10.000€ ετησίως.
  • Απώλεια Ζωής από ατύχημα ή ασθένεια

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα ασφάλειας υγείας για άδεια παραμονής;

Τα προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης αλλοδαπών απευθύνονται σε:

  • Αλλοδαπούς οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν εξ αρχής ή να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους στην Ελλάδα και δεν έχουν άλλη ασφαλιστική κάλυψη για θέματα υγείας.
  • Αλλοδαπούς που δεν χρειάζονται την άδεια παραμονής, αλλά δεν έχουν κάποια ασφάλιση και επιθυμούν καλύψεις νοσηλείας σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
  • Ανασφάλιστους πολίτες που αναζητούν καλύψεις νοσηλείας σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Συχνές ερωτήσεις:

Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζομαι για την ασφάλισή μου;

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι η φωτοτυπία του διαβατηρίου, και κάποια άλλα δημογραφικά και προσωπικά στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα να αποτυπωθούν στην αίτηση ασφάλειας υγείας.

Ποιες εταιρείες εξυπηρετούν το προϊόν ασφάλειας για άδεια παραμονής;

Στην τοπική ασφαλιστική αγορά υπάρχουν αρκετές εταιρείες, οι οποίες ασφαλίζουν ανθρώπους ώστε να μπορέσουν να εφοδιαστούν με την άδεια παραμονής τους. Ενδεικτικά, υπάρχει η Intersalonica, Ιnterlife, Ιnterasco, η Ατλαντική Ένωση, Μινέττα Ασφαλιστική κ.ά.

Το κόστος σε αυτά τα προϊόντα είναι το ίδιο;

Σε αυτά τα προϊόντα, στα οποία είναι καθορισμένες οι ίδιες καλύψεις που απαιτούνται υπάρχει μία ποικιλία τιμών που μπορεί να συναντήσει κάποιος.

Επίσης, μερικές ασφαλιστικές δίνουν τη δυνατότητα αναβαθμισμένων πακέτων ασφάλειας υγείας στους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι απαιτούν την ασφάλεια υγείας για άδεια παραμονής.

Οι όροι των συμβολαίων σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι ίδιοι;

Όχι, δεν είναι ίδιοι οι όροι στην ασφάλεια υγείας για την άδεια παραμονής. Συνήθως, αυτό που ζητείται και βλέπει κάποιος είναι μόνο το κόστος.

Όμως, ο εξειδικευμένος μεσίτης ασφαλίσεων υγείας και σε αυτό το προϊόν πρέπει να παραθέσει τις διαφορές και εξαιτίας της νομοθεσίας που υποχρεωτικά πρέπει να ακολουθείται (έντυπο αναγκών) και γιατί το επιτάσσει η επαγγελματική γνώση και ηθική ώστε να τακτοποιήσει τέτοιους ανθρώπους, οι οποίοι, συν τοις άλλοις, δυσκολεύονται και με τη γλώσσα.