Κάλεσέ μας στο  210 300 89 09
Μενού

Προγράμματα υγείας
για γυναίκες

Ασφαλιστικά προϊόντα για πλήρη κάλυψη εγκυμοσύνης & τοκετού!

2 απλά βήματα:

 1. Συγκρίνεις προσφορές ανάμεσα σε προγράμματα ασφάλισης τοπικών και διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών
 2. Αγοράζεις online ή μιλάς με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση από το αν αγόραζες απευθείας από την ασφαλιστική εταιρεία.

Προγράμματα μητρότητας και τοκετού

Η ασφάλιση μητρότητας είναι ζωτικής σημασίας και εξασφαλίζει ότι εσείς, ο σύζυγός σας ή το νεογέννητο παιδί σας θα έχετε την απαραίτητη φροντίδα καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Υπάρχει μια σειρά από πλάνα ασφάλισης μητρότητας που διατίθενται σε σας, με ποικίλους βαθμούς κάλυψης. Μπορείτε όμως να επεκτείνετε τις παροχές σας, συμπεριλαμβανομένου του προγεννητικού ελέγχου και της μεταγεννητικής θεραπείας, την ποιότητα των χώρων τοκετού και θεραπείας, το νοσοκομείο που επιθυμείτε να γεννήσετε, τη δυνατότητα επιλογής του γιατρού σας, την επέκταση της κάλυψης και στο νεογέννητο σας μόλις γεννηθεί και ακόμη περισσότερα.

Ένα σχέδιο ασφάλισης υγείας για τη μητρότητα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν αστρονομικές αμοιβές που σχετίζονται με την γέννηση ενός μωρού. Εάν προκύψουν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας (και ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί), επιπλοκές κατά τη διάρκεια του τοκετού ή για τη θεραπεία του νεογεννητου εάν εμφανιστεί κάποια γενετική ανωμαλία, μπορεί να κοστίσουν χιλιάδες ευρώ. Η ασφάλιση μητρότητας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να είστε σίγουροι ότι θα αποφύγετε να πληρώσετε αυτά τα έξοδα και εσείς να μπορείτε να εστιάσετε τη προσοχή σας στη φροντίδα της οικογένειάς σας.

Μιλήστε μαζί μας για να βρείτε τις ευκολότερες και πιο αποτελεσματικές επιλογές. Οι ειδικοί σύμβουλοι ασφάλισης υγείας της Infomax μπορούν να σας εξηγήσουν και τις περιόδους αναμονής που ισχύν για την ασφάλιση μητρότητας. Για να σας βοηθήσουμε με αυτό, οι περίοδοι αναμονής δηλώνουν πόσος χρόνος πρέπει να περάσει πριν κάποιος ασφαλιστεί έτσι ώστε να μπορεί η ασφαλιστική εταιρεία να καλύψει τα έξοδα εγκυμοσύνης. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκτήσετε κάλυψη αν είστε ήδη έγκυος.

Εάν σχεδιάζετε να ξεκινήσετε την οικογένειά σας σύντομα, τότε μιλήστε σε εμάς για τις επιλογές σας. Οι περίοδοι αναμονής για να μπορείτε να διεκδικήσετε οποιαδήποτε αποζημίωση για θεραπεία που σχετίζεται με εγκυμοσύνη συνήθως διαρκούν 10-24 μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τυχόν έξοδα που μπορεί να έχετε λόγω της εγκυμοσύνης σας δεν θα καλυφθούν και θα πρέπει να πληρώσετε αυτά τα έξοδα μόνοι σας. Γενικά είναι μια κάλυψη η οποία δε λειτουργεί αυτόνομα από μόνη της αλλά σε ένα πλαίσιο νοσοκομειακού προγράμματος που κατ' επιλογή δική σας έχει διευρυμένη μορφή κάλυψης ή επιδοματικού - περιορισμένου χαρακτήρα.

Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι ασφάλισης υγείας της εταιρείας μας μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε όλες τις ιδιαιτερότητες της ασφάλισης μητρότητας. Μπορούμε να απαριθμήσουμε τις επιλογές σας και να σας προτείνουμε ένα πρόγραμμα υγείας που θα σας ταιριάζει καλύτερα, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στην οικογενειακή σας ανάπαυση και να είστε σίγουροι ότι θα καλύπτεστε με την καλύτερη δυνατή ασφάλιση υγείας.

Τι καλύπτει η ασφάλιση εξόδων μητρότητας;

Μια ολοκληρωμένη λύση για ασφάλιση μητρότητας περιλαμβάνει ενδεικτικά, έξοδα που σχετίζονται με:

 • Προγεννητικές και μεταγεννητικές θεραπείες και εξετάσεις
 • Καισαρική τομή (καθορισμένη από Ιατρό)
 • Κανονική γέννα
 • Τοκετό με επιπλοκές
 • Κόστος μεταφοράς στο νοσοκομείο ή στο σπίτι
 • Παρακολούθηση για εμφάνιση διαβήτη κύησης
 • Φροντίδα νεογέννητου μωρού
 • Συγγενείς γενετικές ανωμαλίες
 • Συμβουλευτική για τη γαλουχία
 • Ενοικίαση θηλάστρου μαστού
 • Τεχνητή γονιμοποίηση

Τι δεν καλύπτει;

Ως ευγενική υπενθύμιση σε όσες γυναίκες σχεδιάζουν να μείνουν έγκυες ή σε εκείνες που είναι ήδη, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ενδέχεται να απορρίψουν την κάλυψη που σχετίζεται με το κόστος μητρότητας σε όσες είναι επί του παρόντος ή πρόκειται αμέσως μετά τη κάλυψη να μείνουν έγκυες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ασφαλιστικές εταιρείες απαιτούν ένα μορατόριουμ (περίοδος αναμονής) περίπου 10-24 μηνών για κάλυψη μητρότητας πριν από την έναρξη της κάλυψης εγκυμοσύνης, γέννησης ή/και της κάλυψης νεογέννητου. Η κάλυψη μητρότητας λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο για να αποτρέψει τις ασφαλιστικές εταιρείες από το να χάσουν πάρα πολλά χρήματα από την υποχρέωση να καταβάλλουν άμεσα κόστη αποζημιώσεων και την παροχή δωρεάν κάλυψης καθώς η φροντίδα εγκυμοσύνης και το κόστος γέννησης μπορεί να είναι αρκετά ακριβό. Επίσης κάτι που είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε, είναι το γεγονός ότι η κάλυψη της μητρότητας ή του επιδόματος τοκετού δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός ενός συστήματος προστασίας υγείας αλλά να λειτουργεί ως συμπληρωματικό κίνητρο!

Πώς αποζημιώνει;

Τα περισσότερα ασφαλιστικά σχέδια κάλυψης μητρότητας θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε τον δικό σας μαιευτήρα για την άνεση και την ευκολία σας. Για λόγους απλούστευσης επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τα προγράμματα μητρότητας και τον τρόπο που αποζημιώνουν με απευθείας πληρωμή, η οποία θα σας επιτρέψει να παρακάμψετε τον πονοκέφαλο της πληρωμής λογαριασμών και να ζητήσετε απευθείας αποπληρωμή από την ασφαλιστική εταιρεία.

Πόσο κοστίζει ένα πρόγραμμα μητρότητας και τοκετού;

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για ασφάλιση μητρότητας οι οποίες διαφέρουν στο κόστος ανάλογα με τα κεφάλαια κάλυψης και τις παροχές. Μια απλή ασφάλιση μητρότητας μπορεί να ξεκινάει από τα 110 € το μήνα αλλά αυτή η τιμή αποτελεί απλή ένδειξη δεν ανταποκρίνεται σε κάποιο συγκεκριμένο πλάνο ασφάλισης μητρότητας και μπορεί να έχει από μικρές μέχρι και μεγάλες διακυμάνσεις ανάλογα με τη κάθε περίπτωση.

Σε κάθε περίπτωση δεν είνα απαραίτητο να αποκτήσετε την πιο ακριβή κάλυψη, αρκεί να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάτι που θα σας καλύψει για αυτό που πραγματικά χρειάζεστε! Εμείς είμαστε σε θέση να σας βοηθήσουμε σε αυτό! Μπορείτε να κανονίσετε μια συνάντηση προκειμένου να σας εξηγήσουμε με αντικειμενικότητα και γνώση όλες τι πτυχές του κάθε προγράμματος. Με αυτό τον τρόπο να είστε σίγουροι ότι θα επιλέξετε το καταλληλότερο πρόγραμμα ασφάλισης μητρότητας και τοκετού.

Γενικές καλύψεις

Μερικές από τις καλύψεις που παρέχουν τα συμβόλαια για γυναίκες είναι:

 • Ελεύθερη επιλογή νοσοκομείου και απευθείας πληρωμή στην Ελλάδα.
 • Ελεύθερη επιλογή νοσοκομείου και απευθείας πληρωμή στο εξωτερικό.
 • Νοσηλείες σε θέσεις έως Α.
 • Επισκέψεις σε γυναικολόγους της επιλογής σας.
 • Πλήρη προγεννητικό έλεγχο.
 • 100% κάλυψη του νεογνού από την πρώτη στιγμή που έρχεται στη ζωή.
 • Φάρμακα
 • Check up
 • Αμνιοπαρακέντηση
 • Διαγνωστικές εξετάσεις
 • Γυναικολογικές εξετάσεις
 • Δυνατότητα κάλυψης συγγενών ανωμαλιών για το παιδί.

Γενικές εξαιρέσεις

Γενικά υπάρχει περίπτωση να βρούμε προϊόντα που να καλύπτουν κάποιες απ' αυτές τις εξαιρέσεις, αλλά συνήθως τα περισσότερα προγράμματα εξαιρούν τα ακόλουθα:

 • Προβλήματα παχυσαρκίας
 • Διακοπή κύησης
 • Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
 • Προϋπάρχουσες παθήσεις εφόσον έχουν εξαιρεθεί.
 • Καισαρική, εφόσον είχε προηγηθεί καισαρική και ήσασταν ανασφάλιστη.
 • Διαθλαστικές ανωμαλίες (π.χ. μυωπία)

Συχνές ερωτήσεις:

Υπάρχουν προγράμματα ασφάλειας υγείας που εάν ασφαλιστεί η μητέρα δίνουν δωρεάν ασφάλεια στο παιδί;

Στην ασφαλιστική αγορά συναντάμε κάποια προγράμματα ασφάλισης υγείας τα οποία δίνουν δωρεάν ασφάλιση για ένα έτος σε παιδιά που θα γεννηθούν με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ασφαλισμένη η μητέρα ή ένας γονιός.

Όταν γεννιέται ένα παιδί, μπορεί να ασφαλιστεί αμέσως;

Στην ελληνική ασφαλιστική αγορά γίνεται δεκτή η αίτηση για την ασφάλιση υγείας ενός νεογνού, εφόσον συμπληρώσει 1 έως 3 μήνες από τη γέννησή του, ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία.
Δεν υπάρχει δυνατότητα να δεχτεί αμέσως, κυρίως για το φόβο πιθανής εμφάνισης συγγενών ανωμαλιών ή εκ γενετής παθήσεων.

Στη διεθνή ασφαλιστική αγορά, όμως, μπορεί να ξεκινήσει η ασφάλιση ενός παιδιού ακόμη και από την "κοιλιά της μητέρας του".
Αυτό συμβαίνει, όπως και σε άλλα ζητήματα, διότι η διεθνής ασφάλιση καλύπτει πολλά κενά τα οποία δεν προσεγγίζονται καθόλου στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Υπάρχουν στα ασφαλιστήρια υγείας παροχές για τοκετό;

Στην τοπική ελληνική ασφαλιστική αγορά και σε ορισμένα νοσοκομειακά προγράμματα υγείας υπάρχει η επιδοματική κάλυψη του τοκετού.
Αυτό σημαίνει ότι δίδεται ένα συγκεκριμένο ποσό που ποικίλλει από εταιρεία σε εταιρεία, εφόσον φέρει στον κόσμο η κυοφορούσα μητέρα το παιδί της.
Ορισμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια καλύπτουν και επιπλοκές τοκετού, στην Ελλάδα.

Στη διεθνή ασφάλιση υγείας είναι τα πράγματα τελείως διαφορετικά, με την έννοια ότι ο τοκετός λαμβάνεται υπόψη σαν μία ιδιαίτερη περίπτωση, όπου καλύπτονται όλα τα κόστη (από την πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο της αρεσκείας μιας γυναίκας έως και την πλήρη κάλυψη της ιατρικής αμοιβής του γυναικολόγου, ακόμα και έξοδα παραμονής σε θερμοκοιτίδα ή κάλυψη μιας σοβαρής χειρουργικής επέμβασης στις πρώτες ημέρες της ζωής του νεογνού, ανάλογα με το κεφάλαιο κάλυψης και την εταιρεία).

Τι πρέπει να ρωτήσω κατά τη διαδικασία έρευνας για πρόγραμμα ασφάλειας υγείας της μητρότητας;

Όταν μία γυναίκα βρίσκεται σε μία αναπαραγωγική ηλικία καλό είναι να συγκρίνει προγράμματα που διαθέτουν, καταρχάς, επίδομα τοκετού.
Βέβαια, δεν θα πρέπει να είναι αυτός ο λόγος που θα ξεκινήσει ένα ασφαλιστήριο υγείας, αλλά εφόσον υπάρχει και αυτή η παροχή γιατί να την αφήσει εκτός του συμβολαίου της.

Κάτι άλλο που θα πρέπει απαραίτητα να διερευνηθεί είναι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατά πόσο καλύπτει τη νοσηλεία για επιπλοκές κατά την κύηση και ότι συμπεριλαμβάνει κάλυψη για μικρές χειρουργικές επεμβάσεις στα εξωτερικά ιατρεία, όπου έχουν να κάνουν με αποξέσεις ή διάφορα τέτοια ζητήματα, έπειτα από μία αποτυχία κυοφορίας.

Μπορώ να αποκτήσω ασφάλεια υγείας για μητρότητα ενώ είμαι ήδη έγκυος;

Μπορούμε να αποκτήσουμε ένα πρόγραμμα υγείας ενώ βρισκόμαστε σε ενδιαφέρουσα κατάσταση από πλευρά κυοφορίας, όμως εξυπακούεται ότι δεν θα καλυφθεί τίποτα σχετιζόμενο από τις παροχές κυοφορίας.

Συνήθως, οι εταιρείες αναλαμβάνουν να δώσουν νοσοκομειακό πρόγραμμα υγείας σε μία εγκυμονούσα τους πρώτους 6 μήνες της κυοφορίας, ενώ υπάρχουν και λίγες εταιρείες που δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία εξετάσεων αυτής της περίπτωσης, παρά μόνο όταν τελειώσει αυτή η περίοδος.