ΜΕΝΟΥ

Προγράμματα υγείας
για προϋπάρχουσες ασθένειες

Ασφαλιστικά προϊόντα με κάλυψη ακόμη και προϋπαρχουσών ασθενειών.

2 απλά βήματα:

 1. Συγκρίνεις προσφορές ανάμεσα σε προγράμματα ασφάλισης τοπικών και διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών
 2. Αγοράζεις online ή μιλάς με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση από το αν αγόραζες απευθείας από την ασφαλιστική εταιρεία.

Μπορώ να ασφαλιστώ αν έχω προϋπάρχουσα ασθένεια;

Έχετε περάσει κάποια ασθένεια ή είχατε κάποιο ατύχημα και σας εξαιρούν την συγκεκριμένη κάλυψη από το συμβόλαιό σας ή ακόμη χειρότερα δεν σας ασφαλίζουν καθόλου;

Η εταιρεία μας, έχοντας πρόσβαση σε πολύ μεγάλο μέρος της αγοράς του εξωτερικού, μπορεί να ψάξει για εσάς και να σας βρεί κάλυψη με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας, αναλόγως βέβαια και της σοβαρότητας της προϋπάρχουσας.

Ειδικώς, οι ασφαλιστικές περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με προϋπάρχοντα ιατρικά ζητήματα απαιτούν μία πολύ προσεκτική και εξειδικευμένη διαχείριση ώστε αναλόγως με την περίπτωση να υπάρξει η αναμενόμενη στο μέτρο του δυνατού αίσια έκβαση για τον πολίτη. Αυτές είναι κάποιες οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε ποιοι διαθέσιμοι τρόποι υπάρχουν για την ασφάλιση υγείας των προϋπάρχουσων χρόνιων παθήσεων.

Κάλυψη σε γνωστές προϋπάρχουσες παθήσεις

Αν πάσχετε από κάποια σοβαρή πάθηση η έχετε γνωστά ιατρικά προβλήματα θα μπορούσε να υπάρξει μία εξατομικευμένη προσέγγισή ώστε να βρεθούν κατάλληλα προγράμματα που ενδεχομένως να καλύψουν και τα γνωστά ιατρικά θέματα σας.

Πιο κάτω είναι μερικές από τις καλύψεις που παρέχουν τα συμβόλαια για προϋπάρχουσες. Τα συμβόλαια καλύπτουν:

 • Προϋπάρχουσες παθήσεις με αναμονές ή χωρίς αναμονές.
 • Ελεύθερη επιλογή νοσοκομείου και απευθείας πληρωμή στην Ελλάδα.
 • Ελεύθερη επιλογή νοσοκομείου και απευθείας πληρωμή στο εξωτερικό.
 • Νοσηλείες σε θέσεις έως Α.
 • Επισκέψεις σε ιατρούς της επιλογής σας.
 • Φάρμακα
 • Κάλυψη εναλλακτικών θεραπειών όπως ομοιοπαθητική κ.α.
 • Κάλυψη ασθενοφόρων και αερομεταφοράς
 • Διαγνωστικές εξετάσεις

Τι δεν καλύπτει;

Γενικώς όπως και σε κάθε άλλο πρόγραμμα υγείας έτσι και στα σχετιζόμενα που θα βρεθεί κάλυψη για τα προϋπάρχοντα ζητήματα υπάρχουν κάποιες κοινές εξαιρέσεις οι οποίες από πρόγραμμα σε πρόγραμμα ποικίλουν σε διαφορετικότητα. Ο καλύτερος προτεινόμενος και ενδεδειγμένος τρόπος είναι να μιλήσετε με ένα εξειδικευμένο μεσίτη ασφαλίσεων υγείας που είναι ικανός να χτίσει και να προσδιορίσει καλύψεις σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Πώς αποζημιώνει;

Αναλόγως σε ποια εταιρεία είστε ασφαλισμένος εγχώρια ή διεθνή, υπάρχει και αντίστοιχος τρόπος αποζημίωσης.

Οι εταιρείες της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς λειτουργούν συνήθως με συμβεβλημένα νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα και γιατρούς, όπου αναλόγως με το συμβόλαιο σας δεν πληρώνετε τίποτε ή συμμετέχετε με κάποιο ποσό.

Νοσηλεία στο εξωτερικό, σε μερικά προγράμματα δεν καλύπτεται καθόλου ή καλύπτεται σε συμβεβλημένα συγκεκριμένων χωρών.

Οι διεθνείς εταιρείες δίνουν πλήρη ελευθερία όσον αφορά το νοσοκομείο που θα επιλέξετε να εισαχθείτε και τα αποπληρώνουν απευθείας.

Στις περιπτώσεις διαγνωστικών εξετάσεων και ιατρικών επισκέψεων πρέπει να πληρώσετε και αφού στείλετε ηλεκτρονικά τα έγγραφα αποζημίωσης κατατίθενται τα χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Σε μερικές περιπτώσεις και στα εξωνοσοκομειακά μερικών Διεθνών εταιριών λειτουργεί η απευθείας πληρωμή.

Πόσο κοστίζει;

Τα ασφάλιστρά μας, όταν ψάχνουμε τέτοιου είδους εξασφαλίσεις, ποικίλουν από εταιρεία σε εταιρεία και από πρόγραμμα σε πρόγραμμα. Κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες προτείνουν αυξημένο ασφάλιστρο για να καλύψουν μία προϋπάρχουσα πάθηση διότι υπάρχει πιο αυξημένος κίνδυνος. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις δεν θα χρειαστεί να μεταφραστεί η ανάληψη ευθύνης από την ασφαλιστική εταιρεία, για χρόνια νοσήματα, σε παραπάνω κόστος.

Συχνές ερωτήσεις:

Πώς η ασφαλιστική εταιρεία διαπιστώνει αν μια ασθένεια είναι προϋπάρχουσα ή όχι;

Κατά τη διαδικασία σύναψης του συμβολαίου, θα σας ζητηθεί να αναφέρετε το ιατρικό σας ιστορικό, δηλώνοντας και τη στιγμή της ασφάλισης εάν έχετε οποιαδήποτε ασθένεια ή ακολουθείτε κάποια θεραπεία ή φαρμακευτική αγωγή.
Επομένως, η διαπίστωση αν υπάρχει μία ασθένεια είναι ζήτημα ειλικρινούς αποτύπωσης, κατά τη διάρκεια της αίτησης, του ιατρικού σας ιστορικού και μόνο.

Το αρμόδιο τμήμα της ασφαλιστικής εταιρείας, μαζί με το ιατρικό προσωπικό που απαρτίζει την ομάδα ανάληψης ασφάλισης υγείας, θα εξετάσει την αίτηση και θα προτείνει ενδεχομένως κάποιους ειδικούς όρους σε ιατρικά ζητήματα, στα οποία συνεχίζεται η θεραπεία και η φαρμακευτική αγωγή.

Σημαντική σημείωση: Το συμβόλαιο υγείας χτίζεται με εμπιστοσύνη.
Η σκόπιμη απόκρυψη ιατρικών γεγονότων μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο μέλλον, που συνήθως σχετίζονται με αμφισβητήσεις σε πιθανές αποζημιώσεις.