Κάλεσέ μας στο  210 300 89 09
Μενού

Προγράμματα υγείας
για σπουδαστές

Ασφαλιστικά προϊόντα για σπουδαστές που φεύγουν στο εξωτερικό με πλήρη κάλυψη ακόμη και φαρμάκων.

2 απλά βήματα:

 1. Συγκρίνεις προσφορές ανάμεσα σε προγράμματα ασφάλισης τοπικών και διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών
 2. Αγοράζεις online ή μιλάς με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση από το αν αγόραζες απευθείας από την ασφαλιστική εταιρεία.

Ιδιωτική ασφάλιση φοιτητών στο εξωτερικό

Σκέφτεστε να στείλετε το παιδί σας στο εξωτερικό για σπουδές;
Μήπως το παιδί σας είναι ήδη για σπουδές στο εξωτερικό;
Έχετε επιλέξει πανεπιστήμιο, σπίτι, μεταφορική και απομένουν λίγες μέρες για την μετάβαση σας;

Με την ασφάλισή σας τι έχετε κάνει;

Η νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη στο εξωτερικό είναι ακριβή και δύσκολη για κάποιον που δεν ξέρει που να πάει και ποιον να βρει. To συμβόλαιο που πιθανόν να έχετε από Ελληνική ασφαλιστική εταιρεία δεν θα σας καλύψει εάν είστε μόνιμος κάτοικος άλλης χώρας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το συμβόλαιό σας δεν σας καλύπτει για ιατρικές επισκέψεις, φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις που μπορεί να χρειαστεί να κάνετε και το κόστος τους είναι μεγάλο. Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να διαθέτετε πρόγραμμα υγείας που σε νοσοκομείο εάν χρειαστεί να μεταφερθείτε εάν δεν είναι συμβεβλημένο (και αυτά είναι ελάχιστα) τότε θα πρέπει να το πληρώσετε πλήρως εσείς και όταν αποχωρήσετε από αυτό, να στείλετε τα τιμολόγια στο προξενείο για μετάφραση και μετά να περιμένετε την σειρά σας για την αποζημίωσή σας.

Διαθέτουμε προγράμματά διεθνών παροχών υγείας, τα οποία καλύπτουν πλήρως ότι ιατροφαρμακευτικά έξοδα χρειαστεί να κάνετε. Μάλιστα η πληρωμή όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων διεξάγεται απευθείας χωρίς εσείς να πρέπει να ανησυχείτε που θα βρείτε τα χρήματα την δύσκολη ε ώρα. Και βέβαια η εμπειρία των συντονιστικών κέντρων των ασφαλιστικών εταιριών που συνεργαζόμαστε (April, Img, Allianz care, AXA PPP, Bupa, κ.α.) είναι σε θέση να σας στείλει στον κατάλληλο γιατρό, διαγνωστικό κέντρο, νοσοκομείο σύμφωνα με τα συμπτώματα που θα έχετε σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου 365 μέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο

Η διεθνής ασφάλιση φοιτητών καλύπτει οπουδήποτε οποτεδήποτε και σχεδόν οποιαδήποτε κάλυψη. Μπορεί να υπάρξει έκδοση συμβολαίου για διεθνείς σπουδαστές ή ζευγάρια έως και την ηλικία των σαράντα 40 ετών.

Cigna
April
IMG

Τι καλύπτει το πρόγραμμα ασφάλισης για φοιτητές στο εξωτερικό;

Η κάλυψη των των σπουδαστικών προγραμμάτων ασφάλισης, ειδικότερα στα πολύ εξελιγμένα προγράμματα που προσφέρει η αγορά του εξωτερικού, διαθέτουν ένα αμάλγαμα εξαιρετικών και χρηστικών ασφαλιστικών παροχών…
Συνδυάζεται η ασφάλιση υγείας και προστασίας, με χρήσιμες σε αυτήν την περίσταση, παροχές και από άλλους κλάδους ασφάλισης, όπως νομική προστασία αστική ευθύνη κ.α.
Γενικότερα οι καλύψεις που μπορεί να βρει ένας πολίτης ενδιαφερόμενος στην ασφάλιση σπουδαστών αναπτύσσεται ως επί το πλείστον στις κάτωθι προσφερόμενες παροχές:

 • Ιατρικά και χειρουργικά έξοδα
 • Διαγνωστικές εξετάσεις και φάρμακα
 • Θεραπεία ψυχικών ή νευρικώς διαταραχών
 • Υπηρεσία τηλεδιάσκεψης, 24/7 επαφή με έναν γιατρό ή ειδικό διαχειριστή από το δίκτυο
 • Νοσηλευτική φροντίδα μετά από νοσηλεία
 • Οδοντιατρική θεραπεία 100% του πραγματικού κόστους
 • Προσωρινά γυαλιά και φακοί επαφής
 • Ιατρική εκκένωση και επαναπατρισμός 100% των πραγματικών δαπανών
 • Παρηγορητική επείγουσα επίσκεψη για νοσηλεία
 • Επείγουσα επιστροφή σε περίπτωση θανάτου ή νοσηλείας με εισιτήριο επιστροφής μέλους της οικογένειας
 • Η επείγουσα αποστολή συνταγογραφούμενων φαρμάκων
 • Ταξιδιωτική βοήθεια σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής προσωπικών αντικειμένων
 • Μετάφραση νομικών και διοικητικών εγγράφων
 • Προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις
 • Προαιρετικές καλύψεις για σπορ
 • Συνασφάλιση εντός των ΗΠΑ – στο ιατρικό σύστημα Network
 • Εκκένωση έκτακτης ανάγκης
 • Επαναπατρισμός
 • Μονάδα εντατικής θεραπείας
 • Τοπικό ασθενοφόρο
 • Θεραπεία εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος
 • Συνταγογραφούμενα φάρμακα εξωτερικών ασθενών
 • Εμβολιασμός
 • Φυσικοθεραπεία και Χειροπρακτική
 • Φροντίδα μητρότητας και νεογέννητου
 • Κάλυψη τρομοκρατικών επιθέσεων
 • Τυχαίος θάνατος Προσωπική αστική ευθύνη
 • Υλική ζημία που προκλήθηκε με ευθύνη του σπουδαστή
 • Νομική προστασία

Τι δεν καλύπτει;

Υπάρχει αρκετά μεγάλη διαφοροποίηση από πρόγραμμα σε πρόγραμμα για τις ασφαλιστικές περιπτώσεις που δεν είναι καλυπτόμενες στην ασφάλιση φοιτητών. Μερικές από αυτές είναι οι παρακάτω:

 • Ο τραυματισμός που οφείλεται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει στις επιδράσεις ναρκωτικών ουσιών
 • Εθελοντική χρήση οποιουδήποτε φαρμάκου, ναρκωτικής ή ελεγχόμενης ουσίας, εκτός εάν ορίζεται από ιατρό
 • Θεραπεία τριχόπτωσης συμπεριλαμβανομένων μεταμοσχεύσεων μαλλιών ή οποιουδήποτε φαρμάκου που υπόσχεται ανάπτυξη μαλλιών
 • Προγράμματα άσκησης, είτε συνταγογραφούνται είτε όχι από ιατρό
 • Ιατρική περίπτωση ως αποτέλεσμα έκθεσης σε μη ιατρική πυρηνική ακτινοβολία ή / και ραδιενεργό υλικό.
 • Προβλήματα αλκοολισμού ή ναρκωτικών

Πώς αποζημιώνει;

Αναλόγως σε ποια εταιρεία είστε ασφαλισμένος εγχώρια ή διεθνή, υπάρχει και αντίστοιχος τρόπος αποζημίωσης.

Οι εταιρείες διεθνών προγραμμάτων ασφάλισης σπουδαστών αποζημιώνουν με απευθείας πληρωμή ιατρικές δαπάνες .

Οι εταιρείες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς λειτουργούν συνήθως με συμβεβλημένα νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα και γιατρούς, όπου αναλόγως με το συμβόλαιο σας δεν πληρώνετε τίποτε ή συμμετέχετε με κάποιο ποσό.

Νοσηλεία στο εξωτερικό, σε μερικά προγράμματα δεν καλύπτεται καθόλου ή καλύπτεται σε συμβεβλημένα συγκεκριμένων χωρών.

Οι διεθνείς εταιρείες δίνουν πλήρη ελευθερία όσον αφορά το νοσοκομείο που θα επιλέξετε να εισαχθείτε και τα αποπληρώνουν απευθείας.

Στις περιπτώσεις διαγνωστικών εξετάσεων και ιατρικών επισκέψεων πρέπει να πληρώσετε και αφού στείλετε ηλεκτρονικά τα έγγραφα αποζημίωσης κατατίθενται τα χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Σε μερικές περιπτώσεις και στα εξωνοσοκομειακά μερικών διεθνών εταιρειών λειτουργεί η απευθείας πληρωμή.

H λύση άμεσης πληρωμής των χρεώσεων του νοσοκομείου σας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης είναι το θετικό στην διεθνή ασφάλιση υγείας σπουδαστή. Οι ομάδες συντονισμού των ασφαλιστικών επικοινωνούν απευθείας με το νοσοκομείο για να εκδώσουν εγγύηση πληρωμής. Χάρη στις συνεργασίες που υπάρχουν σε πολλές διεθνείς ασφαλιστικές στα προγράμματα υγείας φοιτητών, επωφελείστε από την πρόσβαση στα μεγαλύτερα δίκτυα φροντίδας στις Ηνωμένες Πολιτείες και Μεξικό: με 690.000 γιατρούς, περισσότερα από 5.500 νοσοκομεία και περισσότερα από 68.000 φαρμακεία, χωρίς να απαιτείται προκαταβολή σε μετρητά, αφού πληρώνεται ο λογαριασμός απευθείας. Ειδικά το κόστος της ιατρικής περίθαλψης στις ΗΠΑ μπορεί να είναι υπερβολικά μεγάλο.

Πόσο κοστίζει ένα πρόγραμμα ασφάλισης για φοιτητές;

Το κόστος ασφάλισης υγείας σπουδαστών καθορίζεται από τη χώρα προορισμού, την ηλικία του σπουδαστή και το σχέδιο κάλυψης στο οποία θα ισχύει η κάλυψη των ιατρικών σας εξόδων. Μπορείτε να επιλέξετε να πληρώσετε τα ασφάλιστρα σας προκαταβολικά ή σε μηνιαίες δόσεις, με τη χρεωστική ή πιστωτική σας κάρτα.

Οι τιμές των διεθνών επιλογών προγραμμάτων φοιτητών τείνουν να είναι αρκετά προσβάσιμες. Κάτω από την ηλικία των 25 ετών, οι φοιτητές μπορούν να αγοράσουν ασφάλιση από 30€ έως και 140€ το μήνα, ανάλογα με το επίπεδο αγοράς. Οι τιμές των φοιτητικών πακέτων ασφάλισης υγείας αυξάνονται για τους μεγαλύτερους σε ηλικία σπουδαστές ή αν σπουδάζουν στις ΗΠΑ.

Ο τρόπος πληρωμής των φοιτητικών προγραμμάτων υγείας εξυπηρετείται τις περισσότερες φορές με όλες τις μεγάλες πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, συμπεριλαμβανομένων των Visa, MasterCard, Discover και American Express.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ενός φίλου ή μέλους της οικογένειας με την άδειά του φυσικά, για την αγορά του προγράμματος.
Εάν προτιμάτε να πληρώσετε χρησιμοποιώντας επιταγή ή τραπεζικό έμβασμα, μπορεί και αυτός ο τρόπος να είναι εφικτός.

Συχνές ερωτήσεις:

Ως γονιός είναι καλύτερα να αποκτήσω ένα πρόγραμμα για φοιτητική ασφάλεια στο παιδί μου ή να το εντάξω στη δική μου ασφάλεια;

Η απάντηση εμπεριέχει και το ναι και το όχι.
Εάν το παιδί φοιτά σε πανεπιστήμιο της Ελλάδος και είναι ήδη ασφαλισμένο σε ένα οικογενειακό πρόγραμμα υγείας, αυτό είναι αρκετό και δεν χρειάζεται να γίνει καμία αλλαγή.

Από την άλλη, μπορεί να ενταχθεί στο οικογενειακό πρόγραμμα (εάν δεν συμμετέχει ήδη) ή, εναλλακτικά, μπορεί να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα υγείας ατομικό, με συμβαλλόμενο το γονέα.

Στην περίπτωση, όμως, που έχει επιλεγεί ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού (Ευρώπης ή ΗΠΑ), τότε επειδή η ασφάλιση τοπικών προγραμμάτων δεν προβλέπει την κάλυψη πολιτών, οι οποίοι κατοικούν πάνω από 3 ή 6 μήνες εκτός Ελλάδος, θα πρέπει να τακτοποιηθεί ασφαλιστικά σε ένα διεθνές πρόγραμμα σπουδαστικό, το οποίο θα καλύπτει με απευθείας τρόπο πληρωμής όλες τις ιατρικές περιπτώσεις που μπορεί να συμβούν.

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων, σε πολλά από τα οποία συμπεριλαμβάνονται και άλλες χρήσιμες παροχές για τον φοιτητή, όπως π.χ. αστική ευθύνη, νομική προστασία κ.ά.

Για ποιες περιπτώσεις με καλύπτει η φοιτητική ασφάλεια;

Οι πιο συνηθισμένες ασφαλιστικές παροχές ενός σπουδαστικού προγράμματος υγείας και προστασίας είναι:

 1. η κάλυψη κάθε είδους εξόδων, σε περίπτωση νοσηλείας
 2. οι ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές εξετάσεις, φυσικοθεραπείες, φάρμακα σαν εξωτερικός ασθενής
 3. επαναπατρισμός, αστική ευθύνη, νομική προστασία, προσωπικό ατύχημα, μητρότητα, οδοντιατρικές θεραπείες

Στα σπουδαστικά προγράμματα υπάρχει μία ποικιλία παροχών και σε καλύψεις και σε ύψος κεφαλαίων, αλλά και σε κόστη.

Τι θα συμβεί αν αλλάξω πανεπιστήμιο;

Αν αλλάξει κάποιος πανεπιστήμιο και από την Ελλάδα μετοικήσει σε οποιοδήποτε μέρος του εξωτερικού για σπουδές, θα πρέπει απαραίτητα να αλλάξει το ασφαλιστικό του πρόγραμμα.

Σε περίπτωση που η αλλαγή έχει να κάνει με σε χώρα του εξωτερικού, για παράδειγμα φοιτητής στην Ιταλία και συνεχίζει το μεταπτυχιακό του στην Αγγλία, τότε θα πρέπει να τροποποιηθεί η χώρα διαμονής ως επί το πλείστον χωρίς συνήθως να επέλθει κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα που έχει ήδη στην κατοχή του.

Από πότε ξεκινά η κάλυψή μου;

Σε όλα τα προγράμματα η έναρξη ξεκινά από την πρώτη μέρα, εφόσον έχει τακτοποιηθεί οικονομικά το ασφάλιστρο.

Φυσικά, υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις που καλούνται στη ασφαλιστική γλώσσα "περίοδοι αναμονής" όπου κάποια ιατρικά ζητήματα αποζημιώνονται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα από την έναρξη του συμβολαίου.

Υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις από πρόγραμμα σε πρόγραμμα.
Γενικά, όμως, επειδή από τη φύση τους τα προγράμματα σπουδαστών συνδέονται με μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, λειτουργούν άμεσα στα περισσότερα ιατρικά ζητήματα.