ΜΕΝΟΥ

Ασφαλιστικά
επενδυτικά προγράμματα

Αποταμιευτικό πρόγραμμα με εγγυημένη χρηματική αξία στη λήξη του συμβολαίου.

2 απλά βήματα:

  1. Συγκρίνεις προσφορές ανάμεσα σε προγράμματα ασφάλισης τοπικών και διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών
  2. Αγοράζεις online ή μιλάς με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση από το αν αγόραζες απευθείας από την ασφαλιστική εταιρεία.

Τι είναι το αποταμιευτικό πρόγραμμα εγγυημένου κεφαλαίου;

Η διασφάλιση και η κατοχύρωση του βιοτικού επιπέδου ενός σύγχρονου εργαζόμενου πολίτη επιτάσσει, με απόλυτη βεβαιότητα, την ανάγκη δημιουργίας ιδιωτικής σύνταξης ή αποταμίευσης, ως μία από τις πρώτες προτεραιότητες. Τα αποταμιευτικά προγράμματα μάς μαθαίνουν και μας επιβάλλουν με έναν πρακτικό και ευέλικτο τρόπο εναρμονισμένο με τις ιδιαίτερες ανάγκες μας (να βάζουμε χρήματα στην άκρη όπως λέγαν οι παλιοί).

Τα αποταμιευτικά προϊόντα, με εγγυημένη χρηματική αξία στη λήξη του συμβολαίου, απευθύνονται σε πολίτες, οι οποίοι είναι πιο μετριοπαθείς στις επιλογές τους. Εδώ υπάρχει δυνατότητα από την αρχή να γνωρίζουμε ποιο είναι ακριβώς το ποσό που θα λάβουμε όταν λήξει το συμβόλαιο μας. Τα αποταμιευτικά προγράμματα εγγυημένου κεφαλαίου απευθύνονται σε όσους δεν επιθυμούν την μερική αβεβαιότητα που ενέχει ο επενδυτικός κίνδυνος, γνωρίζοντας ότι η απόδοση του προϊόντος που έχουν επιλέξει είναι εξαιρετικά ισχνή αλλά πιο σίγουρη . Συνήθως, τα προϊόντα τέτοιου τύπου που υπάρχουν κινούνται με τεχνικό εγγυημένο επιτόκιο όχι πιο πάνω από 2%.

Τι καλύπτει η δημιουργία εγγυημένου κεφαλαίου;

Στην καθορισμένη λήξη του συμβολαίου λαμβάνουμε το εγγυημένο κεφάλαιο, το οποίο γνωρίζουμε από την πρώτη στιγμή. Αυτό μπορεί να ληφθεί σε μορφή εφάπαξ, με εγγυημένη σύνταξη ή με συνταξιοδοτική παροχή μέχρι εξαντλήσεως του κεφαλαίου, ανάλογα με τις δυνατότητες του αποταμιευτικού προϊόντος.

Υπάρχει δυνατότητα να ενισχύσουμε το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα εγγυημένου κεφαλαίου και με παροχές προστασίας, όπως η απώλεια ζωής από κάθε αιτία ή απώλεια ζωής μόνο από ατύχημα ή μόνιμη ολική ανικανότητα. Σε αυτή την περίπτωση οι παροχές λειτουργούν συνδυαστικά και αυτόνομα. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό, εάν υπάρχει ως κάλυψη να προστεθεί, είναι η απαλλαγή πληρωμής ασφαλίστρων με δυνατότητα της οικονομικής τακτοποίησης του ασφαλίστρου μας σε ορισμένες ιατρικές καταστάσεις από την ασφαλιστική μας εταιρεία. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση θανάτου συνήθως επιστρέφονται τα ασφάλιστρα μας και ό,τι δικαίωμα εξαγοράς υπάρχει πριν από τη λήξη του συμβολαίου μας συνήθως μετά το δεύτερο έτος.

Τι δεν καλύπτει;

Στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα του κεφαλαίου δεν μπορεί συνήθως να συμπεριληφθούν στο συμβόλαιο κάποιες καλύψεις προστασίας που εύκολα συμπεριλαμβάνονται σε κάποιο άλλο προϊόν, που δεν έχει αποταμιευτικό χαρακτήρα, π.χ. νοσοκομειακό πρόγραμμα. Γενικά, τα συνταξιοδοτικά προγράμματα κεφαλαίου δεν έχουν πολύ σύνθετες εξαιρέσεις, όπως τα προγράμματα υγείας. Είναι πολύ πιο απλά τα ζητήματα που επιβάλλεται να αναγνώσει ένας πολίτης, φυσικά με τη βοήθεια του κατεξοχήν ανεξαρτήτου μεσίτη ασφαλίσεων, ώστε να είναι σίγουρος ότι η επιλογή του συγκρίνεται και αναλύεται διασφαλιστικά.

Πώς αποζημιώνει

Τα προϊόντα δημιουργίας κεφαλαίου είναι φτιαγμένα για να αποδίδουμε ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο στη λήξη, η οποία είναι καθορισμένη εφόσον πρόκειται για για προϊόν εγγυημένης απόδοσης. Παρ' όλα αυτά, αποζημίωση μπορεί να υπάρξει όταν, έχοντας προσθέσει καλύψεις προστασίας, όπως απώλεια ζωής από ατύχημα ή ασθένεια ή μόνιμη ολική ανικανότητα, επέλθει το μοιραίο. Τότε στην πρώτη περίπτωση θα αποζημιωθούν οι δικαιούχοι, που απαραίτητα υπάρχουν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, και στη δεύτερη περίπτωση ο ίδιος ο ασφαλισμένος, ο οποίος είχε την ατυχία να βρεθεί στην δύσκολη αυτή ιατρική κατάσταση, που δυστυχώς δεν είναι αναστρέψιμη. Συνήθως στα αποταμιευτικά συμβόλαια εγγυημένου κεφαλαίου όταν υπάρξει απώλεια ζωής επιστρέφονται τα ασφάλιστρα που είχαν πληρωθεί.

Πόσο κοστίζει;

Το κόστος σε ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα εγγυημένου κεφαλαίου συνήθως ξεκινάει από 50 ευρώ το μήνα στις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες που διαθέτουν αυτού του είδους τα προϊόντα. Υπάρχει το δικαίωμα έκτακτης καταβολής, ώστε να επεκτείνει το εγγυημένο κεφάλαιο στη λήξη οποτεδήποτε θέλει και με όποιο ποσό θέλει ο ασφαλισμένος. Το κόστος αυξάνεται επίσης κατά την επιθυμία ασφαλισμένου, όταν επιλέξει να προσθέσει, όπως αναφέραμε, και άλλες ασφαλιστικές παροχές προστασίας, όπως η απώλεια ζωής η μόνιμη ολική ανικανότητα και η απαλλαγή πληρωμής ασφαλίστρων.