Ενημέρωση για την Κάλυψη σε Περιστατικά Κορονοϊού

Για το παγκόσμιο θέμα υγείας που έχει προκύψει και αφορά τον κορονοϊό SARS-CoV-2, σας ενημερώνουμε ότι ανεξάρτητα από το αν οι πανδημίες συμπεριλαμβάνονται στις εξαιρούμενες περιπτώσεις των ατομικών ή οικογενειακών προγραμμάτων ασφάλειας υγείας ή όχι, το υπουργείο υγείας της χώρας μας έχει δώσει σαφέστατες εντολές τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να μεταφέρονται στα κάτωθι δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας.


Άρα όλα τα ιδιωτικά θεραπευτήρια έχουν λάβει εντολές να μην δέχονται επιβεβαιωμένα περιστατικά. Αν δεν είναι γνωστά και έχουν συμπτωματολογία παρεμφερή διακομίζονται άμεσα στα παρακάτω νοσοκομεία.


Αυτό έχει να κάνει πιο πολύ με την μεταδοτικότητα και όχι τόσο με την άρνηση κάλυψης των ασφαλιστικών εταιριών και των αντίστοιχων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Στην ασφάλιση υγείας, όπου εμπλέκεται εντολή του αρμόδιου Υπουργείου Υγείας σε θέματα που αφορούν περιστατικά γενικού πληθυσμιακού ενδιαφέροντος, ανεξάρτητα με το αν έχει ένας πολίτης ατομικό ή οικογενειακό ιδιωτικό ασφαλιστήριο υγείας, η εντολή αυτή πάντα υπερισχύει.


Τα νοσοκομεία της χώρας που ορίζονται ως νοσοκομεία αναφοράς είναι ανά Υγειονομική Περιφέρεια τα εξής:


-1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»

-2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν», Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»

-3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»

-5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας

-6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων

-7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου, Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»


Oποιοσδήποτε έχει επιστρέψει από το εξωτερικό και ειδικότερα από χώρα που έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και έχει εμφανίσει ανησυχητικά σημάδια, όπως πυρετό, βήχα ή προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, μπορεί να καλέσει 24 ώρες το 24ωρο στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ, στον τηλεφωνικό αριθμό 210-5212504.