Μουσική και καλή διάθεση... Αυτά τα δύο πάνε μαζί!

Είναι αναρίθμητες οι μελέτες οι οποίες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα.

Η μουσική επηρεάζει τον τρόπο που αισθανόμαστε, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που ενεργούμε, που δρούμε. Σε μια εποχή λοιπόν, η οποία προκαλεί έντονο stress και πίεση στον σύγχρονο άνθρωπο, η μουσική μπορεί να μετατραπεί σε ασπίδα απέναντι σε κάθε είδους αρνητικό συναίσθημα και σκέψη. Τι και αν είμαστε κουρασμένοι ή στεναχωρημένοι; Η μουσική είναι το σκαλοπάτι για την απεμπλοκή του εγκεφάλου μας από κάθε σκέψη. Αποτελεί ένα βήμα χαλάρωσης, ψυχικής γαλήνης και ευεξίας.


Ο συνδυασμός μελωδίας και στοίχων βελτιώνουν τη ζωή μας με ποικίλους τρόπους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε φορά ανάλογα με την περίσταση. Θέλουμε να αυξήσουμε την αποδοτικότητα και την ενέργεια μας σε μια μέρα που αισθανόμαστε κουρασμένοι και υποτονικοί; Μερικά δυνατά-έντονα και ρυθμικά τραγούδια είναι ότι πρέπει. Δεν είναι τυχαίο πως τόσοι πολλοί άνθρωποι, ακούνε μουσική κατά τη διάρκεια της άσκησης ή της προπόνησης τους. Η μουσική επομένως λειτουργεί ως εναρκτήρια μέθοδος για την αύξηση της αποδοτικότητας είτε αυτό αφορά την καθημερινή μας εργασία είτε τις μετέπειτα δραστηριότητες. Δες πως μπορεί να σε βοηθήσει χωρίς να κάνεις τίποτα παρά μόνο να πατήσεις το κουμπί του ραδιοφώνου στο αυτοκίνητο ή ένα κλικ στον υπολογιστή ή κινητό. Και η μαγεία ξεκινά…


Είναι το ζητούμενο μας μόνο η χαλάρωση μετά από μια έντονη και απαιτητική ημέρα; Η κλασική μουσική, τα instrumental κομμάτια, οι αγαπημένες μελωδίες και πολλά ακόμη μουσικά είδη θα μειώσουν την αρτηριακή πίεση και την κορτιζόλη, την ορμόνη που συνδέεται με το άγχος. Η αόρατη σύμμαχος της υγείας μας, ψυχικής και σωματικής είναι πάντα εκεί για να βοηθήσει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.


[Διαβάστε επίσης: "Πώς μια περιπέτεια υγείας δίνει τόλμη για ένα νέο ξεκίνημα!"]


Εσείς τραγουδάτε στο μπάνιο σας; H απάντηση είναι σχεδόν πάντα ναι!! Τα τραγούδια είναι κινητήρια δύναμη για κάθε μας στιγμή. Και αν θέλουμε να διασκεδάσουμε; Πώς ακριβώς αυτό θα επιτευχθεί; Συχνά επιλέγουμε την τοποθεσία που θα διασκεδάσουμε με κριτήριο τη μουσική και την ατμόσφαιρα την οποία η ίδια δημιουργεί όπως συμβαίνει σε ένα εστιατόριο, μπαρ, club ή bistro.


Η μουσική είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Είναι η εργασία μου, οι αναμνήσεις μου, οι στιγμές μου κατά τη διάρκεια της ημέρας, και το μέσο που θα χρησιμοποιήσω μόλις αισθανθώ ότι χρειάζομαι κάτι για να φτιάξω την διάθεση και την ψυχολογία μου.


Music is the answer...


Αρθρογράφος: Στέργιος Τσουρνάβας - DJ - Ραδιοφωνικός παραγωγός στο Velvet 96.8

fb: Stergios Tsournavas

insta: stergios_tsournavas