Πώς θα κάνετε την κατάλληλη επιλογή προγράμματος υγείας

20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Πώς θα κάνετε την κατάλληλη επιλογή προγράμματος υγείας

Συντάκτης: Αποστολίδης Δημήτριος
Πολλές φορές οι άνθρωποι αναβάλουν την αγορά ασφάλισης υγείας αν και καταλαβαίνουν την αναγκαιότητά της, επειδή έχουν μπερδευτεί και δεν ξέρουν ποιο πρόγραμμα υγείας να επιλέξουν.
Ποια είναι όμως τα κριτήρια για να επιλέξουμε το κατάλληλο νοσοκομειακό πρόγραμμα υγείας για εμάς και την οικογένειά μας;
Εμείς θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να σκεφτείτε πρακτικά και να διαλέξετε πιο εύκολα ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας.
 • ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ

Πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε ασφάλιση υγείας για εσάς ή / και την οικογένειά σας.
Σημαντικό: Πολλές φορές οι γονείς λειτουργώντας συναισθηματικά προτιμούν να ασφαλίσουν το παιδί ή τα παιδιά τους μόνο, ξεχνώντας ότι αυτοί είναι που πάση θυσία πρέπει να είναι υγιείς και δυνατοί γιατί προσφέρουν το παραγόμενο εισόδημα στην οικογένεια.
 • ΘΕΣΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Εάν ταξιδεύετε συχνά στο εξωτερικό, έχετε παιδιά που σύντομα θα φοιτήσουν σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, κάνετε επικίνδυνα σπορ ή είστε σε αναπαραγωγική ηλικία, θα πρέπει απαραίτητα να εξετάσετε προγράμματα υγείας αντίστοιχα με τον τρόπο ζωής ή την κατάστασή σας.
Σημαντικό: Αυτό που στοιχίζει πιο πολύ στην υγεία είναι η αντιμετώπιση των νοσοκομειακών περιστατικών. Άρα διασφαλίστε ότι το πρόγραμμα υγείας που θα επιλέξετε έχει κάλυψη πολλών χιλιάδων ευρώ γι αυτό το σκοπό π.χ. 300.000€ και άνω.
 • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΠΟΣΟ

Υπολογίστε  το ποσό που θα διαθέσετε σύμφωνα με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα σας.
Πρέπει να το δείτε μακροπρόθεσμα καθώς η ασφάλιση υγείας είναι κάτι που χρειάζεστε σε όλη σας τη ζωή. Μην παρασύρεστε να αγοράσετε το καλύτερο πρόγραμμα υγείας αλλά το καταλληλότερο για εσάς σύμφωνα με τωρινά οικονομικά δεδομένα σας αφού συνυπολογίσετε ότι τα ασφάλιστρα υγείας αυξάνονται συνήθως κάθε χρόνο από 0% έως 10%.
 • ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Υπάρχουν πολλές ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν διαθέσιμα προγράμματα υγείας αλλά πρέπει να εμπιστευτούμε αυτές που διαθέτουν αξιοπιστία και φερεγγυότητα.
Επίσης η εμπειρία και η τεχνογνωσία είναι παράγοντες που θα πρέπει να αξιολογήσετε.
Οι υποδομές, η σταθερότητα και ο ξεκάθαρος προσανατολισμός πρέπει να συνυπολογιστούν. Εδώ δεν χωράνε πειραματισμοί και η επιλογή πρέπει να γίνει με ασφαλή κριτήρια.
Σημαντικό: Ο δείκτης Solvency είναι αυτός που καθορίζει το ποσοστό φερεγγυότητας των ασφαλιστικών εταιριών. Το γεγονός ότι μία ασφαλιστική διαθέτει και ασχολείται χρόνια με τον κλάδο ζωής και υγείας και είναι επίκαιρη είναι ένας παράγοντας καθοριστικής σημασίας.
 • ΑΤΟΜΙΚΟ, ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Πάσχετε από χρόνια πάθηση, θυροειδή, διαβήτη, αρτηριακή πίεση κ.α. ή έχει υπάρξει κάποιο σοβαρό περιστατικό υγείας στους γονείς σας ή τα αδέρφια σας σε ηλικία πριν τα 50;
Εφόσον κάτι από αυτά τα δύο είναι γεγονός, τότε σίγουρα θα πρέπει η περίπτωσή σας να έχει εξειδικευμένη προσέγγιση από γνώστη ασφαλιστικό σύμβουλο υγείας, που απαραίτητα θα πρέπει να διαθέτει και να χειρίζεται άριστα ειδικά προγράμματα υγείας τόσο της Ελληνικής όσο και της Διεθνούς ασφαλιστικής αγοράς.
Αυτό θα σας οδηγήσει μέσα από μία συγκριτική μελέτη στην ασφαλέστερη για εσάς επιλογή προγράμματος υγείας.
 • ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΛΥΨΗΣ

Η ασφάλιση υγείας κτίζεται όπως ακριβώς εσείς το θελήσετε. Οι εταιρίες δίνουν τη δυνατότητα συνήθως να έχουμε τρία επίπεδα κάλυψης παροχών σε ένα πρόγραμμα υγείας.
 • ΑΠΛΗ ΚΑΛΥΨΗ
Τα  έξοδα χειρουργίου, έξοδα νοσηλείας, αμοιβής ιατρών, νοσηλεία χωρίς διανυκτέρευση,  και το έκτακτο περιστατικό είναι από τις συνηθέστερες καλύψεις.
 • ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΛΥΨΗ
Μαζί με τη νοσοκομειακή κάλυψη προστίθεται και η εξωνοσοκομειακή π.χ. θεραπείες, έξοδα ιατρού και διαγνωστικών εξετάσεων όπου δεν χρειάζεται  εισαγωγή στο νοσοκομείο.
 • ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ
Eιναι τα πιο γεμάτα σε καλύψεις συμβόλαια της κάθε εταιρίας τα οποία προσφέρουν νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή κάλυψη με πολύ υψηλά όρια. Επιπλέον παρέχουν και καλύψεις εγκυμοσύνης, δοντιών, οφθαλμών και άλλα.
 • ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Όταν θέλουμε επιπλέον καλύψεις οι οποίες είναι αναγκαίες σε εμάς όπως επίδομα σοβαρών ασθενειών, κάλυψη ανικανότητας, ταξιδιωτική βοήθεια κ.α. τότε μπορούμε να  επιλέξουμε  συνδιαστικές  λύσεις με την εταιρία της επιλογής μας ή με περισσότερες από μία ασφαλιστικές εταιρίες.
 • ΑΠΑΛΛΑΓΗ – ΠΟΣΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η απαλλαγή είναι το ποσό εκείνο που θα πρέπει να πληρώσετε σε μία θεραπεία πριν ενεργοποιηθεί η κάλυψή σας από την ασφαλιστική εταιρία. Η απαλλαγή σε ένα πρόγραμμα υγείας μπορεί να είναι ανά έτος ή ανά πάθηση και μπορεί να είναι ποσοτική π.χ. 500€-1000€-1500€ ή ποσοστιαία 10% - 20% επί των εξόδων θεραπείας. Όσο πιο μεγάλη απαλλαγή διαλέγετε τόσο πιο χαμηλά ασφάλιστρα θα πληρώσετε.
Σημαντικό: Η απαλλαγή είναι ο τρόπος να καλύψουμε με μικρό κόστος εμάς  και την οικογένειά μας σε ένα ατομικό  πρόγραμμα υγείας ή  οικογενειακό πρόγραμμα υγείας. Ειδικά όταν έχουμε και δημόσιο φορέα υγείας αυτός μειώνει  ή μηδενίζει τη συμμετοχή μας σε ένα πρόγραμμα υγείας.
Share:

Σχόλια

ΧΡΥΣΑΓΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ

15 ΜΑΪΟΥ 2019, 20:56:53
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΙΜΑΙ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΓΕΝ. : 13-05-1965, ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΤΟ ΚΑΡΕΑ-ΒΥΡΩΝΑΣ & ΕΠΙΘΥΜΩ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ ΣΤΟ email ΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΩ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣ 60Ε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ

Κωστας Κωνσταντοπουλος

23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019, 00:46:37
Ενδιαφέρομαι για πρόγραμμα υγειας

Αφήστε το σχόλιό σας

CAPTCHA code
Καλέστε μας τώρα και μιλήστε
με έναν από τους
εξειδικευμένους μας συμβούλους!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 23 11 11 8000
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ: 210 300 89 09
Κάντε κλικ εδώ
αφήστε μας το τηλέφωνό σας,
και ένας από τους εξειδικευμένους
μας συμβούλους θα επικοινωνήσει
άμεσα μαζί σας!